Poletni kampi osebnostne in duhovne rasti

1. 6. 2016
Deli
Poletni kampi osebnostne in duhovne rasti

Enotedenski bivanjski odmik od ustaljenih življenjskih navad je zagotovo najboljše darilo in hkrati naložba, ki jo podarite sami sebi v času poletnih dopustov.

Društvo Bindu vam letošnje poletje ponuja tri tematsko različne poletne kampe na čudovitem posestvu JandaLa, ki leži na vznožju neokrnjene Fruške gore nad mogočno reko Donavo. Že samo bivanje na edinstveno urejeni JandaLi vas bo prestavilo v stanje umirjenosti, popolne sproščenosti in povezanosti z naravo in s svojim bistvom. (kliknite za ogled lokacije)      

Letošnje poletje boste lahko izbirali med tremi 1-tedenskimi delavnicami:

I. KUNDALINI - delavnica odpiranja energetskega centra kundalini

2. do  9.  julij 2016

Skozi človekovo telo teče os – hrbtenica. Vzdolž te osi teče več vibracijskih središč. Eno pa je najpomembnejše, saj je sam izvor življenja oziroma energije kundalini. Je prvotni zvok življenja, ki nam odpira pot do ocena univerzuma, čiste zavesti. Ko skozi našo hrbtenico odzvanja ta prvotni čisti zvok, pričnemo zares živeti.

Pri večini ljudi sta zaradi načina življenja ta center uspavan, ker nam nihče ni pokazal, kako ga aktivirati in uporabljati. Najbolj razširjena tehnika za prebuditev te energije je aktivna kundalini meditacija.

Zaradi specifičnosti dela je kamp primeren zgolj za udeležence, ki ste v društvu Bindu kadarkoli doslej obiskovali 3-mesečno kundalini meditacijo.

Če vas tovrstni kamp zanima, kundalini meditacije pa niste izvajali še nikoli, kontaktiraje: tadeja@drustvo-bindu.si, 040 423 719.

Več o delavnici ...

II. VRTINEC: gibalna metoda Ishmech & derviško vrtenje po tradiciji Mevlane Rumija

9. do 16. julij 2016

Med vrtenjem se vračamo v prelepo stanje bivanja, kjer naše bitje postaja čisto in dišeče. Pričnemo biti glasba skrivnosti, v kateri se skrivajo barve, zvok in vonj po ljubezni. Da bi znova bivali v svoji pravi naravi, se vrtimo nazaj tja, od koder smo prišli.

Vrtenje odpira čutenje, čisti um in kot močna notranja prha očiščuje plasti nečistoč, ki so se naložile v nas. Zgodi se trenutek, ko atomi v nas preprosto tako močno vibrirajo in pretresejo naše celotno bistvo, da se zgodi eksplozija, veliki pok, vrisk, krik našega bitja. Ko pademo v vrtinec življenja, pademo v točko ljubezni, tako močno, da zmaga nad vsemi miselnimi mehanizmi. Dotakne se namreč našega srca, in to direktno.

Vrtenje je skrivnosten proces, ki nas osvobaja vsiljenih spon zunanjega sveta: besed, konceptov, vzorcev vedenja, navad, navezanosti. Bistvo življenja je v kroženju. Vse v obstoju se vrti in ponavlja. Človekov biološki ritem, menjevanje dneva in noči, delovanje organov, vrtenje planetov, menjavanje letnih časov. In ko smo v ravnovesju, potem vse deluje prav.

Več o delavnici ...

III. DIAMANT

13. do 20. avgust 2016

Poletni kamp Diamant po formatu odstopa od ustaljenega načina izvajanja delavnic in seminarjev. Kamp ima podnaslov Jaz, ki me življenje ljubi. V vas bo odtisnil lepoto, milino, nežnost, moč, zaupanje, radost, veselje, resnico. Je kombinacija različnih meditativnih tehnik, Kvantnega intenziva razsvetljenja, filmskih projekcij in individualne obravnave:

Več o delavnici ...

Info: www.bindu.si, 040 423 719 (Tadeja Kern)

Novo na Metroplay: Smrt, žalovanje in posmrtno življenje | Katarina Nagode