ELIKSIR, 7-dnevni poletni kamp

Privoščite si sedem dni intenzivnega potovanja po svojih notranjih pokrajinah - na 7-dnevnem poletnem kampu ELIKSIR. 

3. 7. 2015

Vsi delamo napake. A napake nam lahko pomagajo, da se iz njih naučimo narediti prvi korak na naši novi poti, poti do stabilnega upravljalca, gospodarja lastne volje, človeka, ki pozna samega sebe. Pogosto smo namreč sami sebi prijatelj, ki ga najbolj zanemarjamo.

Vsebine poletnega kampa ELIKSIR se bodo gradile na naslednjih izhodiščih:

  • spoznati in razumeti telo

Zaradi vpliva najrazličnejših zunanjih dejavnikov smo izgubili eleganco, mehkobo, subtilnost in čutnost lepote doživljanja prek lastnega telesa. Lahko imamo izklesano telo, smo vitki in odlično telesno pripravljeni - pa res poznamo svoje telo in njegove potenciale?

Gibalna metoda Ishmech človeka dolgotrajno razbremeni, osvobodi od posledic stresa, utrujenosti, strahu ali šoka oziroma različnih fizičnih in psihičnih ovir. Naravno gibanje postopoma vodi v ples, prek katerega se v vas porodijo lahkotnost, sproščenost, lepota, ekstaza, strast, energičnost, užitek, veselje, radost, igrivost, brezmejna svoboda, mir, tišina.

Ishmech spodbuja človekov motorični aparat in daje odlično izhodišče za obvladovanje govorice telesa. Metoda je primerna za moške in ženske vseh starosti. Za udeležbo ne potrebujete predznanja ali posebne telesne pripravljenosti.

  • spoznati in razumeti čustva

Pogosto podležemo skušnjavi, da samega sebe sodimo in smo sami sebi sodnik, porota in rabelj. Vsako čustveno odstopanje navzgor ali navzdol nas neredko vrže iz tira, določeno čustvo noče in noče popustiti. Vsaka identifikacija oziroma poistovetenje s trenutno situacijo v trenutku spremeni naše stanje. Ker smo ljudje čuteča bitja, se to večinoma dogaja preko čustvovanja.

Prek raznolikih vaj se bomo naučili doživljati dani trenutek brez občutka strahu, krivde, sramu, pomilovanja, pritoževanja ali komentiranja. Da bi to postalo naša veščina, se moramo naučiti, kako se soočiti s sabo in z drugimi v stanju sproščenosti, osvobojeni čustvenega naboja iz preteklosti. Takrat postanemo prijazni s sabo, pomirjeni in iskreno ljubeči.

  • spoznati in razumeti ego

Ego je v osnovi prirojen 'mehanizem', ki nam omogoča preživetje. Vsi pa vemo, da nam tudi velikokrat nagaja. Pretkano in neumorno nas spravlja v pasti, je pobudnik neštetih čustvenih in miselnih mehanizmov, ki nam jih predstavi kot nam lastne. Tako zelo izurjen je, da je vedno korak pred nami. Zato se nam v življenju ponavlja določen tip situacij, za katere se zdi, da so 'pač dokončne', da se jih ne da spremeniti. Četudi se nam zdi, da smo nekaj že presegli, ego potrpežljivo čaka na najmanjšo špranjo, da mu znova podležemo.

  • poznati in razumeti misli, um

Kako je nastala misel, ki jo mislite v tem trenutku? Zakaj so nam nekatere misli všeč, nekatere se nam obrestujejo, druge pa nam povzročajo težave? Ste že doživeli trenutek, ko je avtocesta misli v vaši glavi obmolknila in sta se porodila mir in tišina? Ja? Za koliko časa?

S posebnimi vajami bomo ustavili perpetuum mobile miselnega mehanizma. Z nekaj truda in vztrajnosti je mogoče živeti stanje, ko se v nas več ne dogaja mnogoboj misli, ampak je naša glava mirna, lahkotna, neobremenjena. Ste vedeli, da možgani za svoje delovanje črpajo 20-30 odstotkov naše energije? Bi bili manj utrujeni, če bi ta odstotek energije porabili za življenje?

Prepletale se bodo v naslednjih aktivnostih:

• sprejemanje izziva - sprejemanje rizika

• šamanska savna

• sproščanje blokad: konceptualnih, emocionalnih, fizičnih

• predavanja in vaje za:

- razširitev percepcije

- preusmeritev od zunanjega k notranjemu zaznavanju. Iskanje niti, ki ta dva pola poveže.

- poslušanje kot temelj razumevanja. Samega sebe in drugih.

- umiritev misli

- spoznavanje konceptov, ki nas utesnjujejo

- kako nekaj doživeti brez vpletanja misli in notranjega monologa

- ujeti prisotnost trenutka

- kaj je to čustvo? Kako biti sposoben doživeti karkoli brez napetosti?

- veselje, radost in užitek v življenju.

KDAJ: 15. - 22. 8.

KJE: narodni park Fruška gora tik ob Donavi, na ekskluzivnem posestvu Janda La, www.jandala.org

INFO: www.bindu.si, 040 423 719

Nižja cena za prijave do 7. 7. 2015

Dovolite si sanje, smeh in solze.