FB dogodek: Rišimo fraktale, obarvajmo življenje

Skupaj premagajmo težo vsakdana, izboljšajmo svoje razpoloženje in okrepimo notranjo moč. Rišite z nami!

14. 4. 2020

Privoščite si »mavrično« sprostitev.
Uravnotežite svoja čustva.
Premagajte osamljenost, slabo razpoloženje, dolgčas in skrbi.
Z risanjem izostrite svoje čute, zbistrite misli in ohranite osredotočenost na vam pomembne stvari.
Rišite fraktale, od-rišite skrbi!

Zaprite oči in rišite z nami!

Vabimo vas, da skupaj z nami vstopite v fraktalni svet tisočerih barv in oblik. V stiku z linijami in barvami imamo priložnost spoznati sebe na najbolj preprost in naraven način. Kako? Z risanjem z zaprtimi očmi. Gre za izredno močno terapevtsko metodo (samo)pomoči z umetnostjo (angl. Art Therapy) avtorice Rusinje Tanzilije Polujahtove, klinične psihologinje, ki jo razvija in dopolnjuje že skoraj 30 let. Izdelava fraktalne risbe je vsakomur dostopna, saj je zelo preprosta. Preden povemo kaj več o metodi pa še kratek uvod, zakaj vas vabimo v fraktalni svet.

Naš planet je pritisnil na tipko “pauza” z namenom, da se ustavimo. Vsak dan večina izmed nas brezglavo hiti, prehiteva samega sebe po levi in desni. Smo potrošniška družba, na trenutke brez občutka za sočloveka, za čas, za naravo in predvsem zase.

Ljudje celega sveta smo se znašli v situaciji, v kateri nismo bili še nikoli prej. Iz dneva v dan  postajamo prostorsko, socialno in materialno bolj ujeti. Nismo pričakovali takega šoka. Na trenutke se zdi, kot da se je ustavil čas in naša življenja v njem.

Pa vendar vemo, da temu ni tako. Zemlja se še vedno vrti okoli svoje osi, zvezde na nebu ponoči svetijo še močneje, veter preganja oblake po nebu kot čredo ovac, drevesa se veselijo novih zelenih oblačil, cvetovi zvonijo novi pomladi na poti.

Navedena dejstva nam omogočajo, da se ustavimo in ponovno najdemo stik s samim seboj. Le tako bomo lahko razumeli sebe in druge. Na ta način bomo iz situacije, v kateri smo se trenutno znašli, prišli ven drugačni, bolj pristni, bolj mi. In ravno pristnost je tista, ki nam omogoča močno povezavo z naravo, z univerzalno silo življenja, z zavestjo inteligence, ki nas je ustvarila.

Eden od načinov, kako lahko pridemo v močan stik s sabo in se ob tem tudi sprostimo, je risanje z zaprtimi očmi, kot ga učimo pri metodi fraktalne risbe. Zdaj, ko smo omejeni na bivanje doma, je lahko to krasna priložnost, da se nam pridružite.

Morda tega niste počeli še nikoli in bo to za vas nov izziv. Lahko se soočite s trenutnim odporom. Kar koli čutite, je prav. Da pa boste lažje pristopili k izzivu, naj vam na kratko predstavimo, komu je omenjena metoda namenjena.

Na kratko o Metodi fraktalne risbe

Metoda temelji na programih za razvoj možganov, terapiji z barvami in kvantno informacijski medicini. Lahko ji rečemo tudi aktivna meditacija, saj ob risanju z zaprtimi očmi aktiviramo nezavedno, z barvanjem pa spodbudimo osredotočenost, ki nam pomaga vzpostaviti harmonijo in ravnovesje na vseh področjih življenja.

S fraktalnimi risbami aktiviramo nevronske povezave v možganih in aktiviramo latentne potenciale, kar nas odpre popolnoma drugačnim izkušnjam, priložnostim in čustvom, kot smo jih bili vajeni doživljati. Metoda je primerna tako za otroke kot odrasle.

Avtorica metode je skozi dolgoletno raziskovalno delo ugotovila, da metoda zelo ugodno deluje na izboljšanje zdravja, povečanje vitalnosti, zmanjšanje notranjih konfliktov, uravnoteženost čustvenega stanja, povečanje psihofizične aktivnosti, odpravljanje anksioznosti in depresije, zmanjšanje stresa ter razvoj ustvarjalnega in intelektualnega potenciala.

Prakticirate jo lahko vedno in povsod, še posebej pa ko želite:
• bolj polno, harmonično, srečno življenje, v želji po stiku s samim seboj.
• sprostiti nakopičena negativna čustva (jeza, strah, krivda, bolečina, žalost …),
• se razbremeniti ob stresnih izkušnjah (ob ločitvi, bolezni, izgubi službe ali ljubljene osebe),
• ponovno poiskati življenjski smisel in najti razloge za radost,
• ko si prizadevate za večjo učinkovitost, samouresničevanje in razvoj ustvarjalnih potencialov,
• okrepiti samozavest, samospoštovanje in ljubezni do sebe,
• zmanjšati tesnobno razpoloženje
• izboljšati medosebne odnose.

Tako vas vabimo, da z nami vstopite v svet fraktalnih risb. Ste za? Pridružite se nam! Veseli bomo vsake nove roke, ki bo z nami obarvala življenje.

K risanju fraktalnih risb lahko pristopite preko naše FB strani z naslovom: Rišimo fraktale - obarvajmo življenje. Na tej strani so že navedeni osnovni napotki o risanju fraktalnih risb.

Natančna navodila za risanje fraktalnih risb pa bodo objavljena v posameznih FB dogodkih, ki jih bomo kreirali za vas in nas. Vsak teden bomo razkrili malo več skrivnosti metode in vas podprli na poti novih spoznanj samega sebe.

Pripravljamo tematske sklope, s katerimi bomo lahko poleg sebe močno podprli tudi svoje najbližje, prijatelje in sorodnike. Prepričani smo, da boste pozitivno presenečeni, ko boste zagledali svoje risbe, izdelane z zaprtimi očmi, in ob tem spoznali, da spregledamo šele takrat, ko zapremo oči.

Naš prvi FB dogodek bo izveden v soboto, 18.4.2020 ob 18:00. Vse, kar morate narediti je, da všečkate našo stran Rišimo fraktale – obarvajmo življenje, in se na dogodek prijavite s klikom na gumb PRIDEM. Vstopnine ni. Po dogodku pa nam lahko na naš elektronski naslov pošljete fotografijo risbe, ki ste jo ustvarili v času prvega dogodka.

Naj nas barve povežejo skupaj še močneje, da bomo lažje in hitreje kljubovali vsem nevšečnostim življenja.

Fraktalke: Neva Pevec, Sabina Korošec Zavšek, Lidija Smolar, Jasna Veber Zazula, Samira Lah, Manja Koren Kodele, Deja Muck.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri