Festival migrantskega filma 2012

Med 18. in 22. junijem 2012 bodo po Ljubljani odmevale migrantske zgodbe. Spoznajte jih. Ob svetovnem dnevu beguncev.

Festival migrantskega filma 2012 (foto: Arhiv www.fmf-slovenija.si) Arhiv www.fmf-slovenija.si
11. 6. 2012

Slovenska filantropija in Zavod Voluntariat bosta letošnji svetovni dan beguncev, 20. junij, obeležila s tretjo edicijo Festivala migrantskega filma, posvečenega vsem beguncem in migrantom tega sveta.

Tudi letošnja bera domačih premier, nesmrtnih klasik in skritih adutov mednarodne produkcije "migrantskega filma" bo raznolika in bogata.

Ponudila bo več kot 25 žanrsko raznovrstnih filmov, ki vsak na svoj, neponovljiv način na filmskem traku beležijo sledi, ki jih za seboj puščajo migranti v iskanju novega, boljšega življenja.

»Svobodni svet« v Kinodvoru

Festival bomo na pot po ljubljanskih prizoriščih pospremili 18. junija v Kinodvoru s projekcijo sijajnega portreta sodobnih ekonomskih migracij, ki ga je v filmu »Svobodni svet« izrisal britanski režiser Ken Loach.

Med adute sodijo:

  • celovečerni dokumentarec Toma Križnarja in Maje Weiss Ušesa in oči Boga,
  • Vsi drugi se imenujejo Ali Rainerja Fassbinderja,
  • V deželi medvedov Nike Autor in Meervi Junkkonenov
  • Življenje potem – 4 zgodbe mučenja


in še mnogi drugi!

Filmi, okrogle mize z zanimivi sogovorniki, medkulturni dogodki, ki nas povežejo na družaben in zabaven način, glasba in filmski pogled mladih s področja Balkana na migracije so tisti dogodki, ki Festival migrantskega filma celostno zaokrožijo in vam omogočijo, da letos pet dni v letu ne migrirate le po ljubljanskih filmskih lokacijah temveč tudi po izvoru vaših prepričanj in predsodkov.

Čaka pa vas tudi bogato obfestivalsko dogajanje, ki bo posvečeno spoznavanju različnih kulturnih tradicij ter njihovemu prepletanju in stapljanju v današnjih multikulturnih družbah.

Vstop je prost na vse filmske projekcije kot na druge obfestivalske dogodke!

Več o programu festivala na Festival migrantskega filma 2012.