Sensine delavnice na Festivalu za tretje življenjsko obdobje: 28. - 30. september v Cankarjevem domu

16. Festival za tretje življenjsko obdobje odpira vrata v sredo, 28. septembra 2016. Že tretje leto zapovrstjo festival poteka pod geslom Vsi smo ena generacija! s katerim organizatorji poudarjajo, da družbo soustvarjamo prav vsi!

Sensine delavnice na Festivalu za tretje življenjsko obdobje: 28. - 30. september v Cankarjevem domu (foto: Profimedia) Profimedia
28. 9. 2016

Festival, ki bo potekal od 28. do 30. septembra v ljubljanskem Cankarjevem domu, odpira vrata več kot 250 razpravam, okroglim mizam, predstavitvam, kulturnim dogodkom in idejam ter 160 predstavitvam v treh sejemskih dvoranah. Tudi v letošnjem letu bo na njem sodelovalo več kot 2.500 posameznikov.

Je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot.

Festival ustvarja prostor za sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami ter s tem po svojih močeh prispeva k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam.

V sklopu bogatega programa bodo na voljo številne odprte delavnice za vse generacije.

Na festivalu tudi Sensine delavnice:

Sreda

13.45–14.45

Delavnica: ZDRAVA IN MOČNA MEDENICA

VODI: Kristina De Ventus

Medenica je izvor gibanja, moči, življenjske energije. Aktivirajte prave mišice okrog nje, ki telo pri gibanju ravno prav ščitijo pred poškodbami. Gibanje iz sproščene medenice je lahkotno in gibko. Izboljša se telesna drža, telo se pri aktivnostih manj utrudi. Občutek bivanja v takem telesu je izjemno prijeten, četudi je ta že v zrelejših letih.

Četrtek

14.05–15.05

Delavnica: VITALNOST OD ZNOTRAJ

VODI: Kristina De Ventus

Stanje telesa je povezano s stanjem čustev in misli, tudi skrbi. Z nežnim gibanjem, ki posluša potrebe in zmožnosti telesa, slednjemu pomagamo, da ohrani ali obudi gibkost in pomladi celice. Pod strokovnim vodstvom boste raziskovali, kakšno gibanje prija vašemu telesu. Ves čas bo sproščeno in naporno le toliko, kolikor je za vas primerno.

Petek

12.45–13.45

Delavnica: RADOST, VESELJE IN IGRIVOST SKOZI GIB

VODI: Kristina De Ventus

Sta vam gibanje ob glasbi in plesu blizu? Čutite, da vas to oživi, predrami vaše srce in pomlajuje duha? Ne boste se učili korakov, tudi partnerja ali telesne pripravljenosti ne potrebujete. S telesom boste vzpostavili stik, raziskovali gib ter se prepustili glasbi in odzivu telesa nanjo. Plesali boste tako, kot boste čutili v danem trenutku.

Program delavnic si oglejte TUKAJ.

Vabljeni k ogledu celotnega PROGRAMA FESTIVALA.