Hospickafe: »Podarimo življenje dnevom in ne dneve življenju«

Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva Hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. 

Hospickafe: »Podarimo življenje dnevom in ne dneve življenju« (foto: Shutterstock) Shutterstock
17. 11. 2016

Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu, razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati.

V našo družbo zato vabimo osebe, ki so izgubile bližnje, ljudi z lastno izkušnjo minljivosti in vse tiste, ki bi želeli prisluhniti izkušnjam in se v pogovoru notranje obogatiti.

Šesti Hospickafe bo v torek, 22. novembra 2016, ob 18. uri

 v  knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani.

Pogovor o starosti, njenih tegobah in svetlih plateh bo  usmerjala prostovoljka  Manca Košir. V goste je povabila prof. dr. Zvezdana Pirtoška, predstojnika Kliničnega oddelka za bolezni živčevja UKC Ljubljana, in dolgoletnega prostovoljca Slovenskega društva hospic Jožeta Likarja, upokojenega prof. zgodovine in sociologije..

Razmišljanje bo  navdihovala tudi knjiga  Kathleen Dowling Singh Milina staranja, na koncu katere nam duhovna učiteljica in spremljevalka umirajočih zastavlja ključna vprašanja o našem življenju. Da bi se prebudili, se dobro starali in mirno umrli.

Prijazno vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!