Hospickafe - pogovori o minljivosti

Slovensko društvo hospic in knjigarna Konzorcij vabita vsak četrti torek v mesecu v knjigarno Konzorcij na druženje Hospickafe

18. 10. 2016

Hospickafe 

»Podarimo življenje dnevom in ne dneve življenju«

Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o  smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu,  razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati.

V našo družbo zato vabimo osebe, ki so izgubile bližnje, ljudi z lastno izkušnjo minljivosti in vse tiste, ki bi želeli prisluhniti izkušnjam in se v pogovoru notranje obogatiti.

Peti Hospickafe bo v torek, 25. oktobra 2016, ob 18. uri v  knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani.

Pogovor o smiselnosti trpljenja bo ob predsednici Slovenskega društva hospic Renati Roban usmerjala prostovoljka  Manca Košir. V goste smo povabili psihologinjo, pesnico in pisateljico Alenko Rebula ter predavatelja, logoterapevta dr. Sebastjana Kristoviča, ki je kot prostovoljec v Torinu spremljal umirajoče bolnike na onkološkem oddelku.

Razmišljanje bodo navdihovale knjige Alenke Rebule in študija dr. Sebastjana Kristoviča Med smislom in nesmislom trpljenja (Celjska Mohorjeva družba 2016).

 Prijazno vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!