Hospickafe: Strah pred smrtjo in kako ravnati z njim

Vabljeni na osmi Hospickafe, ki bo v torek, 28. februarja 2017, ob 18. uri v knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani.

Hospickafe: Strah pred smrtjo in kako ravnati z njim (foto: Profimedia) Profimedia
28. 2. 2017

Hospickafe 

»Podarimo življenje dnevom in ne dneve življenju«

Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o  smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu,  razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati.

V našo družbo zato vabimo osebe, ki so izgubile bližnje, ljudi z lastno izkušnjo minljivosti in vse tiste, ki bi želeli prisluhniti izkušnjam in se v pogovoru notranje obogatiti.

Osmi Hospickafe bo v torek, 28. februarja 2017, ob 18. uri v  knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani.

Februarski HOSPICKAFE bo spregovoril o našem najhujšem strahu – strahu pred smrtjo in kako ravnati z njim. Gosta prostovoljke Mance Košir bosta klinični psiholog in psihoterapevt Janko Bohak in Carmen L. Oven, avtorica romana Tihotapci miru, ki bo pogovor tudi navdihoval, saj je prostor dogajanja hiša hospica.

Misel iz romana Tihotapci miru: »Odhajanje s te strani sveta je doživljal kot del procesa, ki mora biti do kraja odločitev enega samega človeka. Umirajočega. Dokler zmore.«

Prijazno vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!