Indijanska obredna potilnica

V soboto, 9. junija bo indijanska obredna potilnica v BIO parku Žalec; zbor ob 18-ih, lahko pridete tudi prej.

6. 6. 2012

Če želite to izkušnjo zares celostno doživeti, vas prosimo da spoštujete naslednje napotke za vaše lastno dobro.

Ritualna indijanska savna (sweatlodge) je posebno mesto in poseben čas za očiščenje našega uma, telesa in duše. To je svet prostor, v katerem so vsi sodelujoči povezani v spoštovanju in v čaščenju večnega duha v vseh.

  • Kakšna je moja resnična identiteta
  • Kakšne so moje popolne človeške sposobnosti
  • Kako sem povezan z eksistenco v vsem Vesolju
  • Kako se lahko neposredno povežem s Stvarnikom...

 

Zato da se bi izognili motnjam in zares izkusili pravi pomen rituala Manson priporoča vsem udeležencem, naj spoštujejo svetost svojih osebnih delov in da naj pomislijo na občutke drugih udeležencev in pokrijejo goloto ( kratkimi hlačami ali krilom in drugim nesintetičnim oblačilom). Sabo imejte vsaj dve brisači in kaj za pod rito.

Ženskam, ki imajo v času rituala menstruacijo, priporočamo, da sprejmejo obročke iz posušenih žajbljevih listov. Žajbelj je močen čistilec energije.

Indijanska potilnica je najstarejši obred o materi Zemlji, stara je toliko kot indijanska ljudstva.Še vedno je ohranjena v prvobitni obliki. Potilnica je prostor očišcevanja, zdravljenja, skromnosti in odpuščanja, prostor, kjer se znova povežemo s stvarstvom.

Kaj je obred? Izražati samega sebe iskreno!

Obred je dogodeg v določenem trenutku, ki vsebuje enkratnost in neponovljivost vsakega bitja, četudi je človek ali voda ali kamen. Obred je živ in enkraten del življenja samega. Vsak najmanjši delček življenja je svet, bez njega bi bilo življenje drugačno. Vse v našem obstoju je dogodek, ki ima pomen. Ko se zavemo svetosti vsega, kar obstaja, čutimo vsak trenutek, vsak dogodek kot obred.

Dragoceni smo kot ljudje. V vsakem od nas je dar. Ta dar čaka, da ga bomo prebudili. Toda kako ga prebuditi? To se zgodi, ko se povežemo z materjo Zemljo in vesoljem. Ko se zavemo vseh svojih sorodnikov, jih začenjamo čutiti in nas šesti čut se prebudi. Prebudi se zdravilna moč v nas, postanemo "zdravilo, ki hodi." Biti človek, pomeni vsak trenutek uresničevati svoje resnične človeske potenciale.

Na zečetku poti proti resničnemu sebi je čistost in iskrenost. Očistiti se moramo na vseh ravneh. Na telesni, čustveni, umski in duhovni ravni bomo lahko začutili vse svoje čute, ki so Veliki duh. Naučiti se moramo, kako biti v tišini, se prenehati bojevati s seboj. Vresnici smo ljudje sami sebi največji sovražniki. Ustvariti moramo sveti obroč s seboj in z Velikim duhom, da bomo svete obroče lahko ustvarjali tudi z drugimi bitji in ljudmi.

Potilnica ponazarja maternico matere Zemlje.

Mati Zemlja je dobra mati. Ve, da njeni otroci potrebujejo prostor, kjer se lahko znova povežejo z njo, se očistijo in spet začutijo kdo so in kakšen je njihov namen. Potrebujejo prostor, kjer lahko ozdravijo in se zacelijo-znova postanejo celostna človeška bitja. To je sveti prostor-njena maternica. Vse, iz česar je potilnica, nam daje mati Zemlja in bitja ki živijo na njej - njeni otroci. Prostor, lesene palice za kupolasto ogrodje šotora, kožo za pokritje ogrodja, les za ogenj, kamenje, ki ga bo ogenj segrel, vodo. Resnične stvar, tiste, ki so v biti življenja samega, so vedno najpreprostejše in te se ohranijo

Zdaj je prišel čas, da tudi drugi ljudje na Zemlji spoznajo vse, kar jih lahko z njo poveže, kar jim pomaga razumeti, kako živeti v skladu z materjo Zemljo.

Manson

DODATNE INFORMACIJE: email: maya_tratar@yahoo.com