Indoevropsko in cigansko duhovno izročilo ter slovanska kultura

Indoevropska dediščina je temelj modrosti starih Slovanov in Staroslovencev.

Indoevropsko in cigansko duhovno izročilo ter slovanska kultura (foto: Profimedia) Profimedia
10. 11. 2016

CIKEL DELAVNIC/INTENZIVOV S STARODAVNIMI INICIACIJAMI OBUJANJEM DUHOVNIH MODROSTI IN MISTERIJEV ŽIVLJENJA
DUHOVNA MODROST SLOVANOV, STAROSLOVENCEV IN DRUGIH KULTUR
staroslovenska in slovanska starosvetnost ter njuna prazgodovinska, indoevropska, starovedska,
kelto-ilirska in grško-egipčanska duhovna dediščina v povezavi z modrostmi različnih kultur sveta

Vsako drugo soboto v mesecu, MaxxFIT, Ulica Jožeta Jame 14a, Ljubljana

Tokrat je na vrsti: 
II. Indoevropsko in cigansko duhovno izročilo ter slovanska kultura
CELIČNI SPOMIN TER MATRICE ŽIVLJENJA 

Sobota, 12.11.2016 od 16:00-20:00
(MaxxFIT, Ulica Jožeta Jame 14a, LJ)

Indoevropska dediščina je temelj modrosti starih Slovanov in Staroslovencev. Je lucidna dediščina indijskih (vedskih) ršijev, džotišev in jogijev ter tibetanskih lam. Njihova filozofija o življenju, smrti in bivanju je mnogo širša od dandanašnjega razumevanja življenjskih zakonitosti snovnega in nesnovnega. A tudi temu je sodobna znanost iz dneva v dan bližja. Človek mora spoznati in dojeti poreklo in delovanje materialnega in duhovnega sveta, da bi razumel sebe ter dogajanje v življenju in v svetu. Zavest, podzavest in nadzavest ter celični spomin človeških teles ohranjajo kode izvornega in prvobitnega. Pravzaprav se sploh ne zavedamo, da smo »zakodirani« s kozmičnimi ritmi. Ti so eliksir življenja in v celičnih beljakovinskih membranah sprožajo potrebne alkimične telesne procese. In duhovne. Očistiti in prebujati večne in brezčasne celične zapise pomeni prebujati tudi svoje speče sposobnosti in svoje še neodkrite talente ter oživljati harmonijo popolnosti; graditi in popravljati snovne kvalitete življenja. Delavnica je uglašena s simboliko moško-ženskih energij VIŠNUJEVEGA, ŠIVINEGA IN ŠAKTIJINEGA PLESA. Indoevropsko duhovno izročilo pa še živi tudi v ciganski (romski) miselnosti, v obredjih in iniciacijah »VELIKE MATERE«.

Enoletni cikel sestavljajo mesečne delavnice (intenzivi) ali iniciacijska potovanja skozi 9 ravni zavesti in moči preobrazbe. Mira Omerzel - Mirit (dr. etno-muzikoloških znanosti, glasbenica, zdravilka–medij, pisateljica ...) oživlja starodavne duhovne modrosti različnih kultur in minulih civilizacij – od prazgodovinskih kultur, Velikih Misterijev starega Egipta, starih Majev in Indijancev, izročil Havajcev, Indonezijcev, filipinskih psihičnih ali kozmičnih kirurgov, Aboridžinov, sibirskih šamanov, starih Grkov, Keltov, Ilirov in Slovanov ter Staroslovencev. V študijskem letu 2015/2016 je pozornost še posebej usmerjena v slovanski svet in njegove korenine ter duhovno dediščino. Primerjave z drugimi kulturami Mirina predavanja bogatijo in pestrijo ter omogočajo lažje razumevanje zakonitosti bivanja in duha. Skupaj pa vsa starodavna znanja s svojo veličino tudi sodobnikom odstirajo pomembna sporočila in način za radostnejše in bolj harmonično življenje. Zakonitosti teh učenj in blagostanja so brezčasne ali večne ter v biti povsod in v vseh časih precej enake. Mirit različna znanja povezuje v enovito spiritualno učenje. Modri so njeno učenje in pisanje (še zlasti knjižno serijo Kozmična telepatija ali modrost onkraj misli in slišnega zvoka preteklosti za prihodnost) označili za sveto in nadvse pomembno za naš čas naglih sprememb, njo pa za medkulturno povezovalko. A na teh delavnicah ne gre le za predavanja, temveč predvsem za IZKUSTVENO DOŽIVLJANJE (IN INICIACIJE) starodavnih modrosti. Na delavnicah (intenzivih) za blagozvočje in sozvočje poskrbi ansambel Vedun ‒ Mirit, Mojka, Tine, Igor in Polona.

S seboj prinesite cvet in sadež za daritev, kristal, podloge in odeje za sedenje ali ležanje ter se oblecite v bela oblačila.

Pravočasno se prijavite, saj so prijave obvezne najkasneje tri dni pred delavnico na: prijave@veduna.si

Več informacij o posameznih intenzivih je objavljenih tukaj ali na Facebook profilu Katedra Veduna. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri