Labirint Želja bo sprejel vašo željo za prihajajoče leto 2020

Labirint je starodavna oblika prvinskih energetskih struktur kolektivnega nezavednega, ki simbolično vpliva na razplet in uvid vsega, kar v labirint prinesemo, ko vanj vstopimo.

Labirint Želja bo sprejel vašo željo za prihajajoče leto 2020 (foto: unsplash) unsplash
18. 11. 2019

V nedeljo, 15. 12. 2019, bo v slovo od starega leta 2019 in v pozdrav novemu letu 2020 postavljen Labirint Želja, ki bo sprejel ter oddal vašo željo za prihajajoče leto 2020.

Labirint je starodaven vzorec, ki ga najdemo v mnogih kulturah po vsem svetu. Oblike labirinta so našli na lončeninah, tablicah in ploščicah, ki segajo že v 5000 let. Poznajo ga v indijanski tradiciji, keltski, indijski, majevski kulturi, v judovstvu pa je znan kot Ka bala. Najbolj poznan je najbrž grški labirint, ki je v svojem središču skrival pošast Minotavra. Minotavra je, s pomočjo meča, ki mu ga je ob rojstvu podaril njegov oče, atenski kralj Ajgej, in klobčiča volne, ki mu ga je podarila Ariadna, s katero je nato tudi pobegnil, ubil atenski junak Tezej. Vsak izmed nas nosi v svoji psihi svojega Minotavra, kot tudi svojega Tezeja, pošast in junaka, ki čakata na razrešitev v labirintu življenja. Ariadna, hči kretskega kralja Minosa, ki je Tezeju pomagala iz labirinta tako, da mu je dala klobčič volne, s katerim je našel pot nazaj, pa simbolično v kolektivnem nezavednem predstavlja oporo in pomoč osebe, ki pozna tako labirint (psiho) kot tudi sprehajalca v labirintu, da le-ta varno in brez blodenj zaključi svojo hojo po zapletenem vsakodnevnem labirintu, ki mu pravimo življenje.

Carl G. Jung je sprehod po labirintu opisal kot proces individualizacije, to je integracija delov osebnosti do celovitosti človeka. Značilnost labirintov je namreč, da imajo samo eno pot, ki vodi v in iz središča. V središče samega labirinta vedno prinesemo del sebe, ki še ni integriran in zahteva našo pozornost. Prinesemo strah, sram, krivdo in raznovrstne druge normalne človeške sence. Pomembno je to, kaj nam labirint ponudi kot dar, ko iz njega izstopamo. Hoja v labirintu je namreč meditativnega značaja in omogoča umu, da se umiri, omogoča ponovno vzpostavitev mentalnega, čustvenega in telesnega ravnovesja v človeku, omogoča refleksijo , vpogled vase ter odkritje novih aspektov naše psihe, do katerih še nismo imeli dostopa, dotaknemo se lahko tudi svoje inovativnosti in vizionarstva.

Labirinti se trenutno uporabljajo po vsem svetu v zdravstvenih domovih, parkih, cerkvah, šolah, zaporih, spominskih parkih, zdraviliščih, katedralah in prizoriščih, ljudje, pa jih postavijo tudi preprosto na dvoriščih svojih domovanj.

Če želite izkusiti zdravilne učinke labirinta in pripraviti temelje za prihajajoče leto 2020 lahko s pomočjo Labirinta Želja to storite na dva načina:

1. udeležite se delavnice Ariadna, kjer se bomo naučili, kako postaviti labirint, kako ga odpreti ter aktivirati in po vstopu vseh udeležencev tudi, kako zapreti labirint (nedelja, 15.12.2019, Zaloška 220, Ljubljana, ob 15:00, prispevek 33 EUR)

ali

2. samo vstopite v Labirint Želja in prepustite svojo željo labirintu (nedelja, 15.12.2019, Zaloška 220, Ljubljana, ob 18:00, prispevek 5 EUR).

Več o delavnici in labirintu na katjaujcic.com

Prijave, ki jih zbiramo tako za delavnico kot tudi samo za vstop v labirint, na e-naslovu: info@katjaujcic.com ali preko spletne strani so obvezne. Ob prijavi prejmete tudi vsa potrebna navodila. 

Srčno vabljeni, da s pomočjo starodavnih znanj varno vstopite v svojo prihodnost!

Katja Ujčič, www.katjaujcic.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri