Mavrični most z dogodki v mesecu, ko praznujemo svetega Valentina

Valentinovo ali praznik svetega Valentina se praznuje 14. februarja in je tradicionalni dan, ko si v nekaterih kulturah zaljubljenci izkazujejo ljubezen - največkrat s pošiljanjem voščilnic (pogosto anonimnih) in izmenjavo daril.

6. 2. 2015

Praznik svetega Valentina se je sprva praznoval kot rimskokatoliški dan posta v čast svetemu Valentinu. Današnji pomen je dobil šele po visokem srednjem veku, ko se je razvila zamisel o romantični ljubezni. V zahodnem svetu se poleg voščilnic podarja tudi vrsta drugih daril. Običajno moški obdarujejo ženske. Darila navadno vključujejo vrtnice in čokolada. Podarja se tudi nakit.

God svetega Valentina se pri nas že dolgo praznuje, vendar je imel drugačen pomen. Poznan je pregovor, da Valentin - prvi spomlad in (pomladni svetnik) - prinese ključ do korenin, zato se po starem kmečkem koledarju na ta dan začne prvo delo v vinogradih in na vrtovih. Poleg tega naj bi se takrat snubili ali ženili tudi ptički (ti se ženijo tudi na Gregorjevo in Vincencijevo). V Beli krajini pravijo, da se z valentinovim začne prvi spomladanski dan.

Ste vedeli, da je februar po starodavnih ljudskih izročilih čas, ko se dejansko lahko spremeni marsikaj in to dolgoročno, vendar le, če bomo, kaj naredili, v nasprotnem ne bo učinka. Naše odločitve se močno sidrajo v našo podzavest in opazovanje narave nas na to opominja s pogledom na hlad, mraz, belino in sneg, saj narava globoko počiva in spi. Vse kar se dogaja v tem mesecu ima močan pomen na kasnejše odločitve, ki jih naredimo v mesecu aprilu. Resnica ni vedno prijetna, vendar ostane vedno resnica. Iz svojega življenja, se je vredno posvetiti odstranitvi negativnih vplivov; iz otroštva, odnosa, okolja in negativnih sporočil, ki nam jemlje zaupanje, da si priborimo lastno moč, da iz sebe napravimo nekaj izjemnega. S to močjo lahko pridobimo moč dajanja, zase in za druge in to je največja oblika nesebične ljubezni.

Mavrični most vabi na februarske dogodke!

Prisrčno vabljeni, da se udeležite spodnjih dogodkov!

  • Vabljeni v skupino 'Sanjalcev'.

Kje: MM Center za samospoznanje in duhovni razvoj, Jakčeva 23, 1000 Ljubljana

Kdaj: 06.02.2015, ob 19h do 21h

Izmenjava: 25 eur

Obvezne prijave do 05.02.2015 na info@mavricnimost.com ali tel:040/334-268.

Vabljeni vsi, ki bi vas delo s sanjami pritegnilo. Izvedeli boste, kako nam sanje lahko pomagajo, da se opremimo za potovanje in nam pokažejo, kakšne figure smo si izbrali, kako se odzivamo nanje in na položaje, v katerih se znajdemo. Sanje nam sporočajo, kam nas pelje trenutna pot. Prepletanje sanj in resničnih doživetij je pomembno in ustvarjalno delo, ki zahteva potrpežljivost in poglobljeno delo. Pomembno je, da razumemo njihov simbolni pomen in da znamo ta spoznanja vključiti v realno življenje. S seboj prinesite svoje sanje, da jih skupaj analiziramo, da prepoznate njeno vrednost za vsakdanje življenje.

  • Vabljeni na edinstveno ob-čutenje notranje alkimije s petjem Gajatri mantre

Kje: Cityoga, Ulica Jožeta Jame 12, 1000 Ljubljana

Kdaj: 10.02.2015 ob 19h

Izmenjava: 15 eur

Obvezne prijave do 11.02.2015 na info@mavricnimost.com ali tel:040/334-268.

Za zdravljenje, odstranjevanje negativnosti in povezovanje z izvorom življenja. Gajatri mantra je iskrena molitev in prošnja bogu v obliki sonca, ki v svoji velikodušnosti sije na vsa bitja enako.

  • Vabljeni v skupino 'Razvij svoj potencial'

Kje: MM Center za samospoznanje in duhovni razvoj, Jakčeva 23, 1000 Ljubljana

Kdaj: 15.02.2015, ob 17h

Izmenjava: 10 eur

Obvezna prijava do 14.02.2015 na info@mavricnimost.com ali tel:040/334-268

Odpira se priložnost, kjer se bomo srečevali enkrat mesečno z namenom, da se spomnimo, kaj je naš pravi potencial. Spomnili se bomo, da je dobro poznati Kozmične zakone, če si želimo biti srečni. Življenje je večna sprememba, in sprememba je edina stalnica. Naše življenje je neskončna povorka zmag in porazov, radosti in žalosti, upanja in brezupa. V nekem trenutku smo nesrečni, že v drugem sijemo, kot žareče sonce. Naučili se bomo obnašanja, ki je potreben za razvoj potenciala in samo-spoznali bistven pomen vsakdanje preprostosti.

  • Vabljeni v skupino 'Srečanja za ženske'

Kje: MM Center za samospoznanje in duhovni razvoj, Jakčeva 23, 1000 Ljubljana

Kdaj: 17.02.2015, ob 18h

Izmenjava: 25 eur

Obvezne prijeve do 16.02.2015 na info@mavricnimost.com ali tel:040/334-268.

Srečanja za ženske so pogovorni dogodki namenjeni izključno ženam, dekletom, poročenim, ločenim, osamljenim in samim ženskam. Namen srečanj je druženje in podpora v različnih življenjskih okoliščinah, kjer si izmenjamo mnenja in izkušnje ter pomagamo k boljšem počutju.

Glede na hitrost življenja, se ženske velikokrat zrušimo pod goro naloženih odgovornostih, najsi gre za gospodinjenje, vzgojo otrok, družinske finance ali izbiro počitnic. Če pogledamo naše prednike, bomo ugotovili, da so bile ženske vedno doma in vzdrževale družinsko ognjišče. Ta vloga duhovnega podpornika se je ohranile se do danes in nihče ne pomisli, da tudi me potrebujemo podporo. Sodobna gospodinja je le ena izmed vlog, ki jih ženska igra v življenju. V želji po enakopravnosti se je podala na pot od doma, na pot zaslužka. Klientke mi velikokrat pripovedujejo, da je breme vzdrževanja družine velikokrat preveliko, zato si želijo takih podpornih skupin, kjer skozi pogovor vsaka posameznica dobi nasvet ali moralno podporo, kako naprej.

Če ste tudi vi ena izmed prezaposlenih sodobnic, se nam pridružite na srečanju ob dobri družbi, čaju in pecivu.

Tema - Bachove esence in podpora pri zdravljenju.

Še več o dogodkih in storitvah Mavričnega mosta pa na www.mavricnimost.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri