JULIJ: Metoda fraktalne risbe na otoku Iž od 9. do 16. 7. 2022

Otok IŽ je eden od biserov Dalmacije z izredno močno energijo, ki jo začuti vsak, ko vstopi na otok. Je eden od redkih otokov, ki ga turizem ni spremenil. Pravijo, da je otok Iž še posebej idealen za tiste, ki imajo radi mir, sama pa dodajam, da je na Ižu prijetno tudi, če si sam.

JULIJ: Metoda fraktalne risbe na otoku Iž  od 9. do 16. 7. 2022 (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
13. 6. 2022

Vabljeni na tedensko delavnico po metodi Fraktalne risbe. Delavnico bo vodila Deja Muck, avtorica knjige Pot ljubezni - pot k sebi, z metodo fraktalne risbe do svobode srca. Delavnica bo dnevno trajala do tri ure. Ob tem bomo najprej s pomočjo risbe vstopili v svoj notranji svet, potem pa s sočutjem in ljubeznijo skozi risbo podprli sebe. Spoznali bomo pomen linij in barv ter uživali ob risanju z zaprtimi očmi. Začutili bomo, kako se lahko ob risanju sprostimo in v trenutku spremenimo svoje notranje stanje v pozitivno in ga tudi ohranjamo. Poleg bistvenih elementov metode bo vključena tudi posebna oblika procesov vizualizacije, ki nas bodo še dodatno podprli, da bomo lahko naredili marsikakšen preboj. Vsakodnevne delavnice bodo sidrišča za to, da bo bivanje na otoku nepozabno. Delavnice so primerne tako za začetnike kot za poznavalce metode. 

Na tedensko delavnico (9. do 16. julij 2022) se prijavite preko recepcije hotela Korinjak; https://korinjak.com/rezervacija/. Za organiziran prevoz iz Slovenije na otok Iž in nazaj se obrnite na prevoznika; prevozi@mirttours.si  

Za več informacij o delavnicah na otoku Iž, kliknite tukaj.

METODA FRAKTALNE RISBE

Po letu 2018, ko je izšla tudi knjiga Pot ljubezni - pot k sebi, z metodo fraktalne risbe do svobode srca, se je metoda v Sloveniji zelo razširila in jo že marsikdo pozna. Leta 2000 je bila ustanovljena tudi Fraktalna šola, ki danes vključuje 3. stopnje. Tako je v Sloveniji že več deset certificiranih izvajalcev, ki metodo uspešno vključujejo v različna strokovna področja svojega delovanja, tudi v šolske kurikulume. Za tiste, ki metode ne poznate naj navedem le to, da gre za posebno terapevtsko metodo risanja, kjer se večina risanja izvaja z zaprtimi očmi. Vsaka risba vključuje linijsko mrežo in barve. Tako oblika linij kot barve, lahko močno in pozitivno vplivajo na izboljšanje kakovosti naših življenj. Linijska mreža se v skladu z izbranim namenom vedno izriše z zaprtimi očmi v eni potezi, z možnostjo dodatne dopolnitve. Barve pa se uporabijo po pravilih, ki jih vključuje metoda. Izbiramo jih lahko intuitivno ali pa upoštevamo njihovo energijsko funkcijo. Avtorica metode je Tanzilija Polujahtova, pedagoginja, klinična psihologinja in družinska terapevtka, ki deluje v Rusiji.  

Metoda fraktalne risbe nam v prvi vrsti pomaga priti do informacij, ki so skrite v globini naše podzavesti. Pomaga nam prepoznati in razvijati naše potenciale. Na vseh ravneh našega življenja nas podpira pri spremembah na bolje.  

Uporaba metode ni omejena s starostjo, izobrazbo ali nadarjenostjo. Lahko jo uporablja vsak, ki lahko v roki drži svinčnik. Deluje tako za otroke, kot odrasle in pripomore k izboljšanju kakovosti življenja. Z njeno uporabo namreč hitro začutimo izboljšanje splošnega počutja, povečanje vitalnosti, samozavedanja in samospoštovanja. Zaznamo tudi zmanjšanje stresa in povečanje psihofizične aktivnosti. Celoten naziv metode se glasi Fraktalna metoda analitične diagnostike, prognoziranja in korekcije človekovega stanja.

Več o metodi in o certificiranih izvajalcih si lahko preberete na spletni strani: fraktalnost.si.

Jeseni bo izšla nova knjiga z naslovom Brezmejna modrost fraktalov in bo omogočila močnejši vpogled v celostno delovanje metode fraktalne risbe.