Neale Donald Walsch: Ali lahko izbiramo kaj bomo čutili?

Neale Donald Walsch, pisatelj, duhovni učitelj, scenarist, avtor svetovnih uspešnic Pogovori z Bogom, prihaja k nam. Njegove knjige so prevedene v 37 svetovnih jezikov, sodeloval je pri ustvarjanju filma Avatar, o njegovem življenju, od berača do svetovno uspešnega pisatelja, pa je bil posnet tudi film. Gostila sta ga Oprah in Larry King, pri nas pa je bil gost v oddaji Zvezdana.

16. 11. 2018 | Promocijsko sporočilo

Zvezdana Mlakar, ki se je z Nealom pogovarjala, pravi, da jo je srečanje z njim spremenilo. ''Do tedaj sem z velikim veseljem brala njegove knjige in gledala posnetke njegovih (po)govorov na spletu, v stiku z njegovim mirom, toplino in širino pa sem doživela poseben učinek, ki misel spreminja v meso. Šele v stiku z njim sem se sprijaznila z njegovim stavkom, da smo prišli ljudje na Zemljo doživljat življenje. Ampak šele potem, ko sem ga obupana vprašala, zakaj moramo ljudje trpeti, jokati, se jeziti, sovražiti ...''

“Draga moja, življenje je vendar namenjeno doživljanju. Vsega, tudi žalosti in trpljenja. To so naše izkušnje. Na svet se nismo prišli učit, kot velikokrat radi rečemo. Prišli smo doživljat življenje. Vse že vemo, vse je v nas. Samo spomniti se moramo. Sami izbiramo svoje misli in naše misli so tiste, ki narekujejo naše usode ... če nas je strah, če smo jezni, nasilni, so vsa ta čustva samo izkrivljena oblika ljubezni. Če dobro premislimo, bi bil človek, ki ne bi ničesar ljubil, povsem osvobojen strahu, jeze ali nasilja. Ne bi čutil nobene potrebe po jezi, nasilju ... Če ni ljubezni do ničesar, potem ni občutka izgube ali prikrajšanosti, ni nobenega negativnega čustva ... Strah, jeza, sovraštvo ... so pričakovane izgube nečesa, kar ljubimo ... V resnici so izkrivljeno hlipanje ljubezni.“


“Ampak Neale, ali lahko izbiramo, kaj bomo čutili? Saj nas čustva pač enostavno premagajo?!“


Pogledal me je globoko v oči, iskal je globok stik, da bi lažje razumela:


“Hja, resnica je ta, da vsi vsa čustva izberemo! Celo tista, prvotna. UM se odloči, da bo nekaj občutil tako ali drugače. Čustva so dejanja volje! Sprejemanje te resnice je velik izziv. Sprejmite jo, pa boste nenadoma odgovorni za VSE, za svoje počutje, za delovanje v odnosih z drugimi, za to, kako doživljate dogodke v svojem življenju. Mi pa nočemo biti odgovorni za lastno počutje, za lastno zdravje, za ... ah, zaradi tega se človeštvo ne more razviti naprej, dokler ne uvidimo, kakšno vlogo sami igramo v ustvarjanju lastnih čustev ... Čustva si izberemo tako, kot izbiramo oblačila.”


“Kaj pa sproži misel v nas, ki potem ustvari določeno čustvo?“ sem vrtala naprej. “Na primer, mislim, da sem zguba, od kod ta misel?“


“Ljuba moja, če vzameva ta primer, ti lahko povem, da je te misli že nekdo položil v to osebo. Pretanjeno, verjetno zelo zgodaj ... Če nekdo misli, da je zguba, da ni vreden, da bi živel, da je njegovo življenje en sam nered, da je kaznovan s svojo bedno usodo ... Tako dolgo je to poslušal, da so se te misli utelesile v njem in verjame vanje. Še huje je, če se jih sploh ne zaveda, kajti očitno so ga tako bolele, da jih je skril globoko vase, tako globoko, da se jih več ne spomni ... Zelo težko je odpraviti učinke negativnega mišljenja, ki so se utelesili. Ni pa nemogoče, če se zavedamo. Je silno težko. Potrebno je dejanje skrajne vere, potrebna je nepopisna vera v pozitivno moč (česarkoli, vesolja, Boga ...), to je vera, ki je prestopila mejo absolutnega védenja. To je vera, da si vreden, da si ljubljen, da s tabo ni nič narobe ... To védenje je misel, zelo močna misel, v sebi nosi moč, da bi gore prestavljala.

Naš razum razjedajo negativne misli, nekatere nam vsilijo drugi (osredotoči se za kakšno uro, kaj vse govorijo in govorimo, nezavedno, nehote, nevede ...), številne negativne misli si izmislimo sami in jih potem prikličemo v obstajanje, nato pa jih pestujemo in gojimo cele ure, dneve, tedne, mesece, celo leta ... nato pa se čudimo, zakaj smo nesrečni, nezadovoljni, zakaj smo bolni ...”


“Kaj pa partnerska ljubezen, dragi Neale? Kako ljubiti?“

Spet se je nasmehnil, ljubeče:

"Zelo preprosto je. Ljubezen je izkustvo, ko rečemo: Ne ljubim te zaradi tega, kar mi lahko daš ali kar bi lahko dobil od tebe. Rad te imam zaradi tvoje čudovite osebnosti. Rad te imam, ker si kakršen/šna si."


Hvala, Neale Donald Walsch, vidim te, slišim te! Hvala ti za vsa tvoja učenja! Ups, spet sem pozabila, nisem se prišla učit, prišla sem se spominjat in krepiti svojo vero v življenje. 

Dobrodošel!


Neale Donald Walsch prihaja v Slovenijo 19. in 20. januarja 2019 z edinstvenim dvodnevnim seminarjem, na katerem bo razkril proces samorealizacije in pripravil ljudi na leto 2019. To bo nepozaben dogodek, za katerega pa si lahko zagotovite vstopnice na sledečih prodajnih mestih: www.eventim.si, PETROL, www.mojekarte.si, www.potovanjeduse.si, frizerski salon Snip Snap Domžale.

Več o dogodku lahko preberete na spletni strani organizatorja www.potovanjeduse.si