ODPRTE URE Ozaveščanja skozi gib po metodi Feldenkrais

Možnost nove utelešene izkušnje za tiste, ki tega načina dela še ne poznate ali pa poglobljene izkušnje za tiste, ki metodo Feldenkrais že obožujete.

ODPRTE URE Ozaveščanja skozi gib po metodi Feldenkrais (foto: Mateja Kodermac) Mateja Kodermac
8. 1. 2023

En teden, več brezplačnih različnih lekcij 𝑂𝑧𝑎𝑣𝑒𝑠̌𝑐̌𝑎𝑛𝑗𝑎 𝑠𝑘𝑜𝑧𝑖 𝑔𝑖𝑏 po metodi Feldenkrais, možnost edinstvene izkušnje globokega učinka lekcij na celostno psiho-fizično stanje in počutje.

Lekcije bodo potekale od 9. do 13. januarja po spodnjem URNIKU:

  • PONEDELJEK, 9.1. ob 19.00 (50 min) - "Stabilnost in svoboda" - raziskovanje povezave med stabilnostjo in svobodo gibanja medenice, glave in vsega vmes.
  • TOREK, 10.1. ob 8.30 - "Imaš hrbtenico?" (50 min) - jačanje občutka varnosti v telesu preko ozaveščanja hrbtenice in hrbtne strani telesa.
  • SREDA, 11.1. ob 19.00 - "Jasno videnje" (45 min) - osredotočili se bomo na delo z očmi z lekcijo, ki nas globoko umiri, razbremeni očesne mišice in poglobi vpogled (navznoter in navzven).
  • PETEK, 13.1. od 17.00 do 20.00 - tri-urna delavnica Domov, v telo, v kateri bomo krepili stik s sabo, s telesom in gibanjem v duhu radovednosti, igrivosti in lahkotnosti.

Lekcije bodo potekale preko spleta na platformi Zoom in so brezplačne, možnost udeležbe v živo, posnetki bodo na voljo le udeležencem 10-tedenskega Zimskega cikla.

Obvezne predhodne prijave preko obrazca.

𝐊𝐚𝐣 𝐬𝐨 𝐥𝐞𝐤𝐜𝐢𝐣𝐞 𝑶𝒛𝒂𝒗𝒆𝒔̌𝒄̌𝒂𝒏𝒋𝒂 𝒔𝒌𝒐𝒛𝒊 𝒈𝒊𝒃 𝐩𝐨 𝐦𝐞𝐭𝐨𝐝𝐢 𝐅𝐞𝐥𝐝𝐞𝐧𝐤𝐫𝐚𝐢𝐬?

Gre za čuječe gibalno-raziskovalne lekcije, ki močno okrepijo našo prisotnost in stik s telesom.
Dobra utelešenost je nujen pogoj za učinkovito samoregulacijo našega živčnega sistema in vpliva na čustveno, mentalno in fizično ravnovesje ter dobro počutje.
S počasnimi gibi in usmerjeno pozornostjo raziskujemo svoje gibanje in delovanje - prepoznavamo navade, ki ustvarjajo napetost, neudobje ali bolečino ter odkrivamo nove možnosti, ki nas peljejo k več lahkotnosti, udobja, stabilnosti in več svobode.

Metoda Feldenkrais temelji na predpostavki psihofizične povezanosti, enosti telesa in uma. Naši mentalni in čustveni vzorci so neločljivo povezani z našo držo, mišičnim tonusom ter načinom gibanja. Učinki takšnega načina dela so večplastni in zaznavni tako na fizični kot na psihični ravni.

Lekcije 𝑂𝑧𝑎𝑣𝑒𝑠̌𝑐̌𝑎𝑛𝑗𝑎 𝑠𝑘𝑜𝑧𝑖 𝑔𝑖𝑏 po metodi Feldenkrais:
- nam povrnejo svobodno, lahkotno in sproščeno gibanje,
- izboljšajo držo, ravnotežje, koordinacijo, gibljivost,
- blažijo posledice stresa in pripomorejo k boljši regulaciji živčnega sistema,
- spodbujajo radovednost, ustvarjalnost in igrivost,
- izboljšujejo samopodobo in podpirajo razvoj potencialov,
- blažijo bolečine in izboljšajo regeneracijo po poškodbah,
- so odlična podpora psihoterapiji in bolj integriranemu procesu preobrazbe, …

Vodila vas bom Mateja Kodermac,
certified Feldenkrais practitioner.

Prijavite se TU.