Okrogla miza: Meditacija – znanstveni pogled na meditacijo in meditativni pogled v znanosti

Ponedeljek, 14. oktober 2013 ob 18.30 v dvorani M1 Cankarjevega doma

30. 9. 2013

Udeleženci:  izr. prof. dr. Metka Kuhar (komunikologija), prof. dr. Igor Jerman (biologija), prof. dr. Metka Ravnik-Glavač (molekularna genetika), prof. dr. Borut Škodlar (psihiatrija), Andrej Detela (fizika), izr. prof. dr. Urban Kordeš (kognitivna znanost), dr. Sebastjan Voros (filozofija) in Biljana Dušić, dr. med. (splošna medicina in indijska tradicionalna medicina, ajurveda)

Na srečanju bodo vsi udeleženci spregovorili – vsak s svojega strokovnega in izkustvenega področja - o  znanstvenih ugotovitvah na področju zavesti in meditacije in različnih oblikah njunega vpliva na materialni vidik življenja, o znanstvenih ugotovitvah na področju kognitivne znanosti in filozofije, ki se tičejo inteligence, zavesti in meditacije in (tudi) njihovega mesta v raziskovalnem procesu in sorodnih vsebinah. Odprt bo tudi dialog z zainteresirano publiko.

Vljudno vabljeni!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri