Vabljeni na kreativni ženski krog: OKUS po DIVJEM

Vabljeni na oddih v naravi. Vabljeni v stik z divjino v sebi in zunaj sebe.

Vabljeni na kreativni ženski krog: OKUS po DIVJEM (foto: dilight.si) dilight.si
26. 4. 2022

OKUS po DIVJEM : kreativni ženski krog

od 26. do 29. maja 2022; Sončni log, Kras

Najdi svoj notranji glas, 

nit do svoje intuicije, 

nezmotljiv del sebe. 

...včasih je najbolje spustiti, izdihniti, se malo spočiti, ne misliti na nič. Postati prazen, se prepustiti novemu izkustvu brez načrta.... Včasih se je dobro pre-pustiti, spustiti vajeti, biti ponovno učenec nečesa novega. Biti začetnik...

Potovanja DOTIK zgodb : kreativni ženski krog bomo zaokrožile na oddihu OKUS po DIVJEM. Po bogatem potovanju skozi Pepelko, Tri zlate laske, Volčjo ženska ter kmalu (15.5.) sledi tudi še Vasilisa, bo tokratna rdeča nit zgodba o Brezroki deklici, ki nas bo popeljala skozi globine in divjine sebe. Spoznavale se bomo tudi z intuitivno refleksno masažo stopal, ki je primerna tako za začetne kot izkušene terapevte, maserje. V maju bo kraška narava bogata z divjimi rastlinami, ki jih bomo vključili v vsakdanjo prehrano. Marša bo z nami delila skrivnosti receptov iz knjige Dao v kuhinji in nam tudi kuhala...Naša ustvarjalnost pa se bo razcvetela kot narava okrog nas preko giba, glasu, pisanja, ustvarjanja z naravo (land art) in samozdravljenja, ki je umetnost sama zase. Vabljene na okus po divjem.

Srečanje z divjim je včasih srečanje z neznanim, neobljudenim, čudnim, muhastim in nepredvidljivim aspektom v sebi in zunaj sebe.

In zakaj bi bilo s tem kaj narobe?

Objameš vse vidike sebe in sveta, od ljubih do neljubih in jih začneš udomačevat.

Divjina je lepota bivanja, nepredvidljivosti življenja. Presenetljivost trenutka. 

PRIS(o)TNOST.

 

Vabljeni v stik z divjino v sebi in zunaj sebe.

Teme

utelešanje skozi gib-glas, intuitivna refleksoterapija, land art, divja hrana, DOTIK zgodb 

Okvirni dnevni program:

prosti odDIH v tišini

8h-9h….Pris(O)tno TELO (meditacija skozi gib in glas) - vodi Urša

9h-10h…. divji ZAJTRK v tišini (samopostrežni)

10h-12h… delavnica INTUITIVNA refleksoterapija - vodi Ana

14h-15h…divje KOSILO (na ognju)

prosti dnevni odDIH

16h-18h… DOTIK zgodb (potovanje skozi simboliko zgodb) - vodita Urša&Ana

18h-19h….landART- ustvarjanje z naravo, v naravi - vodi Urša

19h-20h…tematska VEČERJA 

20h-22… ogenj, ples, igranje inštrumentov, druženje, integracija

prosti nočni odDIH 

 

Pogram se prilagaja glede na ‘flow’ skupine.

Prispemo v petek ob 18h, kjer imamo spoznavni večer, nastanitev in večerjo.

Končamo v ponedeljek ob 18h.

Jutranji del programa bo potekal v tišini. In sicer zbujanje, ples na travniku in zajtrk, do delavnice intuitivna refleksoterapija. Na ta način si dovolimo vstopiti v svet onkraj lastnih mentalnih struktur in se lažje povežemo z intuitivnim delom sebe. 

Cena: 

290 eur (prijave in plačilo do 5.5.2022)

330 eur (do zapolnitve mest)

V ceno so vključeni vsi stroški nastanitve, hrane, delavnic.

Mesta so omejena na 10 udeležencev. 

Hrana bo izvrstna vegi-veganska kuhinja s pridihom okoliške divje hrane.

Bivanje je možno v hiši v sobah za 3-4 , v hiški ob travniku ali pa v šotoru na travniku.

Program vodita:

Urša Štrukelj 

filozofinja, kreativka, plesalka, 

Obožujem naravo, divjino, ples in kreativnost. Diplomirala sem iz filozofije in socilogije kulture in delujem kot umetnica.

Ustvarjalnost je zame nikoli končan proces, ki spreminja svoje umetniške oblike in izraze. Potuje skozi fizične in duhovne svetove, nas ustvarja, razdre in ponovno ustvari. Nas poustvari in spreminja. Tako je tudi moja oblikovalska znamka DILIGHT več kot 20-letno potovanje skozi različne umetniške forme oblikovanja notranje opreme, trajnostne mode in projektov ekološkega osveščanja. Trenutno je na samem robu inovativnega-trajnostnega pre-oblikovanja. 

Moja plesna podlaga so 20-letne izkušnje v sodobnem plesu, kontakt improvizaciji, 16-letne izkušnje v plesu na svili, 12 let tanga, 6 let conTanga. Delo s telesom, gibom in glasom ima velik potencial samoosveščanja in poglabljanja vase in iskanja stika s sabo kot celostnega bitja. 

Zanima me človekov potencial v vsej svoji celostnosti unikatnosti, avtentičnosti in realizaciji le tega. 

Razvijam kontemplativno gibalno prakso Pris(O)tno TELO, kjer skozi gibanje in glas utelešamo multidimenzionalnost vseh svojih teles (fizično, čutveno, mentalno, duhovno, svetlobno…)Je transformativna praksa samozdravljenja in integracije. Moje raziskovanje bazira v budizmu, tantrizmu, nedualnih izkustvenih učenjih. 

Organiziram večdnevne odDIHe za odrasle in otroke OKUS PO DIVJEM, kjer imamo možnost da se poglobimo vase in poslušamo telo, smo v stiku z naravo, z divjim znotraj nas in zunaj nas, zbudimo notranje bitje, poslušamo intimne zgodbe, se izrazimo skozi ples, pisanje, ustvarjanje z naravo. Na ta način poustvarjamo svoje življenje, rekreiramo svojo živost in se znova in znova rojevamo na novo. 

 

Ana Korošec

dolgoletna celostna terapevtka,učiteljica kundalini joge in intuitivne refleksne masaže stopal

Veliko delam individualno s posamezniki ter skupinami. Vodim delavnice osebnostne rasti in prebujanja zavesti. Pri svojem delu uporabljam pravljice, meditacijo, stik in dotik ter masažo stopal.

Tokrat bomo spoznavali kako skozi masažo stopal pridemo v globlji stik s sabo in drug z drugim. Kako nam lahko pomaga pri krepitvi imunskega sistema, sproščanju notranjih napetosti, stisk in stresa ter lajša tudi konkretne bolezenske težave kot so vnetje mehurja, glavoboli, viroze, prehladi ishias in mnoge druge.

Intuitivna refleksoterapija bo nagovorila tako začetnike kot tudi že izkušene v refleksoterapiji, saj odstira globje plasti zdravljenja. 

Skupaj z Uršo bova tkali tudi pravljična potovanja vase, kjer bomo odstirali skrite kotičke svoje ustvarjalnosti in notranje lepote.

Prijave na: taste.of.the.wild777@gmail.com

Več: www.dilight.si