Otroci od 5 do 13 let - TO je izvirna počitniška aktivnost za nabiranje novih veščin

Vse starše, ki še ne vedo, kako bi svojim malim radovednežem na malo drugačen način popestrili poletne počitnice – prihajajo Modre aktivne počitnice, ki bodo hkrati ponudile zabavo in ščepec izobraževanja.

Otroci od 5 do 13 let - TO je izvirna počitniška aktivnost za nabiranje novih veščin (foto: shutterstock) shutterstock
14. 6. 2022 | Promocijsko sporočilo

Založbi Rokus Klett in Modrijan izobraževanje, vodilni založbi na slovenskem trgu šolskih gradiv, sta po 30 letih delovanja svoj program obogatili na izviren način. Letos bosta šolarjem in njihovim staršem ponudili počitniško varstvo za otroke Modre aktivne počitnice, ki bo izvedeno pod okriljem izobraževalnega središča Modra akademija (https://www.modra-akademija.si/).

Izobraževalno središče Modra akademija za osebnostni in strokovni razvoj 

Središče je namenjeno izobraževanju pedagoških delavcev, za katere so do sedaj pripravili več kot 150 izobraževanj, ki se jih je udeležilo skoraj 7 tisoč pedagoških delavcev, teme izobraževalnih srečanj pa so pokrivale tako področje t. i. mehkih veščin (komunikacijo, čustveno inteligenco, reševanje konfliktov, ustvarjalno razmišljanje, …) kot tudi bolj specifične strokovne vsebine (delo z otroki s posebnimi potrebami, razvoj nadarjenih otrok, računalniško pismenost, …) . Založbi ponujata tudi čedalje več izobraževalnih dogodkov za starše in učence ter dijake, Modre aktivne počitnice pa so namenili mlajšim otrokom, s čimer širijo svojo ponudbo na trgu.

Modre aktivne počitnice krepijo socialne veščine in kompetence otrok

V duhu svojega siceršnjega poslanstva, da na sodoben, prilagodljiv in učinkovit način pomagajo otrokom pridobiti znanje, s katerim postanejo samostojni, samozavestni in odgovorni pri oblikovanju boljšega sveta, so tudi Modre aktivne počitnice zasnovane tako, da bodo otroci ob zabavnem preživljanju časa tudi rastli in razvijali socialne veščine ter kompetence za prihodnost. 

Pisan nabor zabavnih in aktivnih dejavnosti za otroke 

Topli poletni dnevi bodo zaznamovani z aktivnostmi, ki jih otroci v šoli redko spoznajo v tolikšni meri, kot bi morda želeli. Glasba jih bo popeljala skozi čas, medtem ko jim bodo pisane barve in platna ter novi plesni koraki omogočili nov način samoizražanja. Spoznali se bodo z osnovnimi tabornimi veščinami in preživetjem v naravi, na kuharskem tečaju pa se bodo preizkusili v pripravi jedi in poskušali nove okuse sveta. Ves teden bo začinjen še z ogledom konjušnice in kupom športnih aktivnosti, ki mulčkov zagotovo ne bodo pustile oditi z odvečno energijo.

Kdaj in kje?

Otroci, stari od 5 do 13 let, bodo dneve pod budnim očesom izkušenih mentorjev aktivno preživljali na OŠ Kašelj v Ljubljani. Enotedenska druženja bodo potekala v juniju in juliju. 

Počitnice bodo tako minile, kot bi trenil, otroci pa bodo domov odšli z novimi znanji, spoznanji, prijateljstvi in veščinami ter polni sveže radovednosti. 

Vabljeni!