Vabljeni na PASJI KAMP v Bohinj

Pasji kamp bo potekal v Kampu Bohinj ob Bohinjskemu jezeru od petka, 30. julija do nedelje, 1. avgusta.

Vabljeni na PASJI KAMP v Bohinj (foto: Katja Jemec) Katja Jemec
25. 6. 2021

Psi, mnogokrat omenjeni kot naši najboljši prijatelji, si ta naziv zaslužijo z razlogom. Raziskave dokazujejo, da pozitivno vplivajo na naše zdravje in počutje. Kot enega glavnih razlogov navajajo, da nas ohranjajo pri fizični kondiciji. Vsi lastniki psov poznamo tista hladna zimska jutra ali pa deževne nedeljske popoldneve, ko nam ne preostane drugega, kot da se oblečemo v primerna oblačila in odpravimo na sprehod. Brez pomislekov. 

Andrej Verlič iz pasje šole Alfakan dodaja, da je življenje naših psov prepogosto omejeno na dolge sprehode, na katerih s svojimi psi sploh ne sodelujemo. Še več, psi so primorani sami poiskati zaposlitev, ki nam običajno ni všeč.

Zato si želimo z našimi štirinožci početi raznorazne aktivnosti. Pri tem sodelujejo z nami, aktivnosti jim krepijo samozavest in agilnost, lahko pa celo najde smisel življenja! Želimo jih vključiti v naš vsakdan in naše načrte mnogokrat prilagajamo njihovim zmožnostim. Iščemo psu prijazne nastanitve, restavracije, javne površine in seveda - naše prijatelje.  

Za vse aktivne pasjeljubce, ki želite preživljati kvaliteten čas z vašim štirinožcem že šesto leto zaporedoma v Bohinju organiziramo tridnevni dogodek Pasji Kamp. Poučne počitnice za vas in vašega psa.

Dobimo se v Kampu Bohinj ob Bohinjskemu jezeru. Dogodek bo potekal od petka, 30. julija do nedelje, 1. avgusta.

Na sproščenem, zabavnem in izobraževalnem vikendu se bodo odvile raznolike delavnice in predavanja na temo socializacije psa ter pasjih aktivnostih. 

  • Delavnica SUP-anja s psom
  • Frizbi delavnica
  • Predavanje o prvi pomoči
  • Predavanje o klopih
  • Praktična darila za vse udeležence, ki jih podarja trgovina za male živali Mica Bohinj
    Sobota zvečer pa je rezervirana za piknik ob Bohinjskemu jezeru. 

Ker bomo delali v različnih skupinah so delavnice primerne in prilagojene tako mladičkom in neizkušenim, kot izkušenim v omenjenih aktivnostih. Vse aktivnosti bodo potekale pod strokovnim vodstvom profesionalnih inštruktorjev. 

Delavnica SUP-anja, pod vodstvom Andreja Verliča, bo prilagojena neplavalcem (v nizki vodi, kjer se lahko stoji), nadaljevalna skupina, pa se bo spoznala z raznimi triki na SUP-u. Pri delavnici frizbija bomo najmanjše pse spoznavali s frizbijem, tisti večji, pa se bodo učili raznorazne trike. 

Predavateljica Ana Hudobivnik iz Klinike Loke dodaja: “Ne glede na načrtovane aktivnosti moramo biti pripravljeni tudi na nevšečnosti, ki nas lahko doletijo.” Prihaja čas dopustov in marsikdo vzame psa s seboj. S tem namenom bomo na Pasjem Kampu organizirali tudi delavnico prve pomoči. Kaj vzeti od pripomočkov za prvo pomoč s seboj na izlete in dopust in kako ukrepati, če je veterinarska pomoč precej oddaljena.

Katja Jemec, organizatorka dogodka

Prijave: dogcamp.eu/rezervacija/

dogcamp.eu

instagram.com/pasjikamp

+386 51 458 596