Pasji Kamp v Bohinju - dogodek za vse aktivne štirinožce!

Ste tudi vi eden tistih lastnikov psov, ki vsako poletje za sprehode iščete lokacije blizu vode? Je vaš štirinožec eden izmed tistih, ki veselo poskakuje po vodi ali pa celo odločno zaplava vanjo? Potem se boste sigurno zabavali na Pasjem Kampu, najbolj popularnem pasjem dogodku poletja! Dobrodošle družine, posamezniki in pari.

Pasji Kamp v Bohinju - dogodek za vse aktivne štirinožce! (foto: Tjasa Dobravec) Tjasa Dobravec
30. 6. 2020

Poletje je idealen čas za dolge in aktivne sprehode. Če psa vključujemo v naše vsakodnevno življenje, pomeni, da je del skoraj vseh naših aktivnosti. Za to, da se uspešno vključi v naš vsakdan je pomemben trening, odločnost in iznajdljivost. To pomeni, da z njim počnemo raznolike stvari, treniramo ne samo moč in kondicijo, temveč tudi možgane.

Vsekakor je potrebno aktivnosti prilagoditi psu bolj kot sebi. Zato za vse skrbinke psov letos ponovno organiziramo dogodek Pasji Kamp ob Bohinjskem jezeru, med 7. in 9. avgustom.

Dogodek, ki je v petih letih zrasel v zelo obiskanega, kljub temu ohranja svojo prvotno idejo - združiti vse lastnike psov, ki se radi kaj novega naučijo.

Ker delamo na kvaliteti, je dogodek zato z številom udeležencev omejen. 

Kaj se bo dogajalo?

Poleg aktivnosti bodo tu tudi rokodelske delavnice. V petek zvečer bomo pod vodstvom strokovnjakinje za pasjo prehrano, vodji trgovine Mica v Bohinju - Katji Pintar, naredili svoje pasje piškotke. Ob tem nam bo Katja povedala vse, kar morate vedeti o pravilni pasji prehrani. Po njenih besedah je pristop k prehrani psa individualne narave - ni najdražja hrana, najboljša za vsakega psa in ni hrana, ki je zdrava za sosedovega psa, potemtakem dobra tudi za vašega. Povedala bo tudi nekaj več o alergijah na hrano in odgovorila na vaša vprašanja. 

Sobotno jutro bomo izkoristili za sprehod po eni izmed bohinjskih planin pod vodstvom Družinskih Izletov. Da našim psom ne bo prevroče, bomo hodili blizu vode. Tekom sprehoda bo veterinarka Ana Hudobivnik iz Klinike Loka povedala vse o klopih - tej smrtno nevarni pasji tegobi. Delila bo informacije o preventivni zaščiti in boleznih. Ni potrebno, da se zaradi klopov izogibamo sprehodov, če lahko izberemo pravilno zaščito za psa. 

Po kosilu in popoldanskemu počitku pa sledi še druga rokodelska delavnica. Vsak bo svojemu štirinožcu spletel igračo! Delavnica bo enostavna, pod vodstvom Žive iz Kai Equipment. Igrača seveda ostane vaša.

Ker je to že peta obletnica kampa, vse pse v soboto zvečer čaka sladko presenečenje. 

Nedeljsko jutro pa bo zopet bolj aktivno. Andrej Verlič iz priznane šole Alfakan, bo letošnje leto izvedel zanimivo delavnico - SUP s psom. Namenjena je vsem začetnikom, tudi tistim, ki še niste stali na SUP-u (če želite boste lahko tudi samo sedeli). Ta delavnica bo definitivno polna smeha in zabave, poleg tega nam pa tudi ne bo vroče. 

Po končani delavnici se bomo še poslednjič zbrali ob jezeru in med vse udeležence razdelili darilne vrečke, ki nam jih podarijo naši sponzorji. Tudi to naj ostane presenečenje.

Kamp je torej namenjen vsem, ki ste željni aktivnega oddiha z vašim štirinožcem, spoznavanja novih istomislečih lastnikov psov, ter pridobivanja znanja in idej kako kvalitetno preživeti čas z vašim štirinožcem in si popestriti življenje. Lahko pridete sami, dobrodošle pa so tudi družine. 

Več informacij o paketih in cenah na: www.dogcamp.eu

PETEK

  • Prihodi v kamp
  • Izdelava pasjih piškotov in nasveti strokovnakinje za pasjo prehrano (Mica, Katja Pintar)

SOBOTA

  • Sprehod po bohinjski planini in nasveti veterinarke o klopih, boleznih in preventivi (Ana Hudobivnik)
  • Izdelava pasje igrače (Kai Equipment)
  • Sladko presenečenje za pse ob peti obletnici dogodka

NEDELJA

  • SUP s psom (Andrej Verlič)
    Nagrade za vse udeležence