Pasji kamp ob reki Soči

Od 6. do 8. julija v dolini Trente poteka Pasji Kamp, ki je namenjen vsem, ki veliko časa preživimo z našimi štirinožci in želimo izvedeti še več informacij, kako nadgraditi kvaliteto prostega časa. Želimo, da bi bil osrečili psa na način, kot on osreči naš vsakdan.

Pasji kamp ob reki Soči (foto: Katja Jemec) Katja Jemec
16. 6. 2018

Danes ima vsaka tretja družina vsaj enega psa. V velikem številu so ti psi naši vsakodnevni spremljevalci. S seboj ga vzamemo po vsakodnevnih opravkih. Veliko trgovin, restavracij in drugih podjetij je že prijaznih psom. Vse več podjetij tudi vzpodbuja svoje zaposlene, da se jim med delom v pisarni pridružijo štirinožci. Da so psi ob vseh teh dejavnostih lahko prisotni, je pomembna pravilna socializacija. Da se pa psi lahko umirijo med našimi opravili, je pa poleg socializacije, pomembna tudi ravnopravšnja utrujenost. To dosežemo s številnimi aktivnostmi, ki s pozitivnim nagrajevanjem gradijo na pasji samozavesti. Poleg vsega so aktivnosti s psmi daleč najbolj sproščujoča terapija za človeka ob tem hitrem in nemirnem tempu življenja.

Julija v dolini Trente poteka Pasji Kamp, ki je namenjen vsem, ki veliko časa preživimo z našimi štirinožci in želimo izvedeti še več informacij, kako nadgraditi kvaliteto prostega časa. Želimo, da bi bil osrečili psa na način, kot on osreči naš vsakdan.

Na kampu se bodo v treh dneh razvrstile naslednje delavnice:

  • Tečaj fotografiranja psov
  • Tečaj snemanja
  • Prva pomoč psu
  • Pozitivna motivacija
  • Delo z nosom
  • Akupresura in akupunktura pri psih

Andrej Verlič iz pasje šole Alfakan pravi, da je življenje naših psov prepogosto omejeno na dolge sprehode, na katerih s svojimi psi sploh ne sodelujemo. Še več, psi so primorani sami poiskati zaposlitev, ki nam običajno ni všeč - kopanje lukenj, oddaljevanje, pobiranje prostoležečih stvari. Pri tem jih vodi čut, ki je najbolj razvit - voh! Ali ne bi raje usmerili vohalni talent našega psa v skupno aktivnost? T.i. delo z nosom nam ponuja ravno to. Odlično psihofizično zaposlitev, kjer pes upreže vse svoje sile v iskanje skritega vonja. Pri tem sodeluje z nami, krepi samozavest in agilnost, lahko pa celo najde smisel življenja.

Ob vseh aktivnostih, pa lahko pride tudi do poškodbe. Ana Hudobivnik iz Klinike Loke dodaja : “Ne glede na načrtovane aktivnosti moramo biti pripravljeni tudi na nevšečnosti, ki nas lahko doletijo.” Prihaja čas dopustov in marsikdo vzame psa s seboj. V hribih, ob rekah ali na morju bomo skupaj s psom ohranjali kondicijo, ki smo jo nabrali med letom. Prva pomoč je enkratna nujna oskrba, ki vaši živali omogoča, da prestane stanje življenjske ogroženosti, dokler ne dobi ustrezne veterinarske pomoči. Kaj vzeti od pripomočkov za prvo pomoč s seboj na izlete in dopust in kako ukrepati, če je veterinarska pomoč precej oddaljena.

Ana bo poleg delavnice od prve pomoči s praktično delavnico prikazala tudi akopuknturo (metoda tradicionalne kitajske medicine, pri kateri s stimulacijo akupunkturnih točk stimuliramo živčne centre po telesu) in pa akupresuro (masažo akupunkturnih točk lajšamo mišično napetost, povečujemo cirkulacijo in omogočimo globoko sprostitev).

Ker pa je ob vsakodnevnem sobivanju z našim najboljšim prijateljem tudi ogromno tistih trenutkov, ki jih je vredno zabeležiti na fotoaparat ali telefon, bo Katja Jemec (pasjafotografija.si) v teoriji in praksi predstavila kako narediti dobro fotografijo. Fotografiranje psov je dokaj zahtevno, ampak si lahko z enostavnimi triki ogromno pomagamo.

Katja, glavna organizatorka dogodka, vas vabi, da se pridružite super sproščenemu vikendu ob Soči.

Prijave že potekajo preko spletnega obrazca. Se vidimo!

Več na: dogcamp.eu