Planetarna iniciacija – Zemlja / Življenje v fizičnem svetu

Vabljeni na Kozmično-Planetarne iniciacije, ki jih vodi dr. Mira Omerzel ‒ Mirit in ansambel VEDUN.

Planetarna iniciacija – Zemlja / Življenje v fizičnem svetu (foto: profimedia) profimedia
18. 10. 2017

Vadbeni center MaxxFIT, Ulica Jožeta jame 14a, Ljubljana
Četrtek, 19. 10. 2017
od 18:30 - 21:30 

Zemlja se skupaj z našim osončjem, ki je locirano na robu naše galaksije Mlečne ceste, giblje po vesolju. Planeti, pa Sonce in Luna našega osončja, so nam najbližji, zato je tudi njihov vpliv na zemeljsko življenje najmočnejši. Modreci različnih kultur starega in novega veka, so bili v prvi vrsti izjemni astronomi, šele zatem učitelji svojih občestev, pa svečeniki, glasbeniki in zdravilci. Vse do 17. stoletja je bilo astronomsko znanje povsod, na vseh kontinentih, zelo čislano in del splošne izobrazbe; del kvadriniuma, to je štirih povezanih znanj oziroma glavnih znanstvenih disciplin – astronomije, aritmetike, (svete) geometrije in glasbe. Ta znanja so tvorila posvečeno učenje najmodrejših, tako na univerzah, kot tudi v starodavnih misteričnih šolah. Astronomijo so morali obvladati tudi glasbeniki – zdravilci, med njimi legendarni Pitagora in Paracelzus. Nanju še danes prisegata sodobna znanost in medicina.

S 17. stoletjem se prične tovrstno enovito 4-delno znanje vse bolj zanemarjati in izgubljati v megli priseganja na lastno pamet. A le kaj tvori našo pamet? Katero znanje, katera spoznanja? V tem obdobju se prične izgubljati tudi vsepovezanost z vesoljem in Zemljo, s planeti in zvezdami. Človek je pričel prisegati le na tisto, kar je zmogel videti in otipati, in izgubljati samega sebe, svojo kozmičnost, zemeljskost in celovitost. Zataknil se je v temo ozkoglednosti in nepovezanosti. In to tavanje izven lastnega središča oziroma osrediščenosti v tukaj in tam, še vedno traja. Zato je sodobni človek tako nezadovoljen, razdvojen in boleče navezan zgolj na materialno, na vidni in slišni svet. Materialist. Od kod prihajajo vplivi za to in ono, mu ostaja skrito. Starodavne modrosti, tudi astronomske pa so bile mnogo širše, predvsem pa prisotne v mnogoterih dimenzijah resničnosti, (po ljudsko v 9.–12. dimenzijah). In te širjave so prednamcem prinašale poglobljeno zavedanje o vsem, pa spoštovanje vseh oblik življenja – tako na Zemlji, kot na Nebu. Sonce, Luna ter drugi planeti našega osončja so bili nekdaj prepoznani kot Vir mogočnih vplivov in darov z "Neba" – dobrobit vsemu, kar obstaja in biva. Pa tudi rušilni vplivi so se morali prepoznati, da bi človek vedel, kaj mu gradi ali ruši harmonijo, kaj ga podpira ali ovira.

Tri slovanske (mitične) žene – rojenice naj bi simbolično že ob rojstvu podelile ali napovedale vsakomur, kar si je v trenutku rojstva prislužil oziroma "pridelal". Kakor so "zaukazale zvezde" – po ljudsko.

Ja, kaj pa je s svobodbo voljo? Res je, živimo na planetu svobodne volje, kjer si izbiramo svetle in temačne poti sami. Tako se nam vsaj zdi. Odločamo se lahko za to ali ono – po svoji izbiri ali volji. Toda tisto, kar lahko izbiramo, po večini ni v naši pristojnosti. Dogaja se samo po sebi; po diktatu kozmičnih ustvarjalnih sil. Pogosto se ljudje zavedamo, da se je nekaj preprosto moralo zgoditi. Toda, kakšne so le-te in kaj nam sporočajo? Pogosto se ljudje zavedamo, da se je nekaj preprosto moralo zgoditi. Le zakaj ima nekdo sposobnost slikanja ali glasbenega izražanja, nekdo je umirjen, drugi pa jezljiv, tretji praktičen, četrti pa silno neroden…

Kozmične-planetarne iniciacije nas seznanjajo s frekvenčnimi vplivi oziroma darovi s Sonca, Lune, Venere, Jupitra, Marsa, Saturna, Merkurja, Urana, Plutona in Neptuna. Človek je z vsem, kar mu prinaša življenje, v svojem bistvu sicer vedno "rojen pod srečno zvezdo". Če kaj še ni dovolj dobro, seveda niso krivi planeti in zvezde, a je dobro, da se seznanimo z njihovimi vplivi, podporo ali nezaželjenimi učinkovanji. Tudi sodobna znanost se spet vrača nazaj k razumevanju kozmičnih in medplanetarnih vplivov na snovni in nesnovni svet. Sicer pa nam o tem na svoj poetičen način govorijo že stari miti različnih kultur našega planeta. Kozmična valovanja deujejo na vse, kar biva na Zemlji. Občutljivejši različna kozmična valovanja tudi občutijo. Če Luna lahko dvigne vodno gladino in človeka iz postelje, da se brez zavedanja giblje, ker sledi svojim nezavednih vsebinam, že mora biti za tem velika moč. Ne bodimo vendar slepi in neobčutljivi! Raje si razširimo zavedanje o nevidnih ustvarjalnih, podpirajočih ali na videz ovirajočih silah. Pa bomo zmogli lahkotneje jezditi na tokovih življenja, na komajda zaznavnih valovih Stvarjenja in vsakodnevnega ustvarjanja. Življenje je izjemen dar, ki prinaša dragoceno učenje o njegovem Namenu. O težko dojemljivi Bitnosti.

S seboj prinesite cvet in sadež za daritev, kristal, podloge in odeje za sedenje ali ležanje ter se oblecite v bela oblačila.

Prispevek: 60eur (40eur za upokojence in študente) 

Več informacij o posameznih iniciacijah najdete na naslovu http://www.veduna.si/kozmicne.htm.

Obvezne prijave vsaj tri dni pred delavnico na prijave@veduna.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri