Plesna delavnica: Čas - prostor - (ne)forma gibanja

25. 10. 2016
Deli
Plesna delavnica: Čas - prostor - (ne)forma gibanja

V vsakem človeku obstaja sila, imenovana osnovna integralna vibracija. Ta vibracija je izvorna vibracija, potencial v katerem je odtis/zapis modrosti človeškega telesa. Popolnost.

V naši notranjosti se nepretrgoma pretaka življenje/gibanje, ki nima stalne oblike, nima forme. Ko gibanje ustavimo v času in prostoru, nastane FORMA. Kadar se prepustimo glasbi in nas prežame njena veličina, se v nas prelivajo osnovna integralna vibracija, dih in valovanje glasbe. Pogled na tovrstno čisto, prosojno, mehko, strastno in čutno gibanje nas gane in odpre.

Da bi razumeli, da je vsa forma nastala iz neforme, bomo na tokratni delavnici potovali skozi proces gibanja iz forme v neformo. Opazovali bomo, kako se med procesom spreminja naše stanje. Pozornost bomo usmerili na dogajanje na treh nivojih: fizičnem, čustvenem in mentalnem. Posvetili se bomo temu, kako nekaj začnemo, kakšen odnos imamo do učenja novih stvari. Vse to bomo počeli skozi formo – sekvence gibalnih zaporedij.

Odkrivali bomo, kakšen odnos imamo do tega, kar slišimo in vidimo. Start oziroma način, kako določeno stvar začnemo, je ena od najpomembnejših stvari, ki jih Ishmech poudarja. Vse je odvisno od pravilne priprave in starta. Gibanja se učimo z gledanjem in posnemanjem. V učenje nas žene življenje, notranja sila in volja, da se nekaj naučimo. Da bi nekaj osvojili, sta potrebna potrpežjivost in strast.

Ko enkrat obvladamo motoriko določene forme gibanja, postane del nas. Izvajamo jo naravno in spontano. Ne razmišljamo več o tem, kako kaj narediti, določeno sposobnost smo ponotranjili. Postane del nas, del našega ritma, dinamike življenja. Nenaporna in sproščena. Takrat razumemo, da ni potrebno, da je forma ovira, ker vemo, od kot izvira in kam nas vodi.

Modrost fizičnega telesa nam iz svoje globine vedno sporoča prave informacije o kako, kaj in zakaj. Razumeti, da inteligenca telesa ve več od našega naučenega znanja (to lahko lepo opazimo pri majhnih otrocih), je razumevanje, ki nas pripelje do svobode uma in prepuščanja toku življenja. Ali imamo sposobnost zaupati modrosti telesa, pa bomo na delavnici spoznali iz lastnega doživetja.

Delavnica ne pogojuje predznanja ali predhodne udeležbe. Primerna je tako za začetnike kot tudi udeležence, ki ste se podobne delavnice že udeležili.

KDAJ: v petek, 28. 10., 18.30 - 21.30

KJE: Ljubljana, Cesta na Brdo 85, Parinama center

CENA: 35 eur; 22 eur za udeležence Bindu kontinuiranih delavnic: Ishmech redne skupine, Vrtavka, Vrtinec, meditacija kundalini

PRIJAVE in VEČ INFORMACIJ

Kaj je Ishmech?

ISHMECH [izg. išmeč] je edinstvena metoda aktivnih vodenih vaj, ki postopoma prinese sproščenost, čustveno stabilnost, razsodnost, strast, energijo, razumevanje in užitek življenja. Zaradi porajajoče se živosti postanemo bolj nasmejani, manj utrujeni, polni energije, zanimivi in prijetni. Z Ishmechem se stabilizirata čutenje in fizično počutje mišic, kosti, živcev, organov, torej celotnega telesa, v popolno celoto tega, kar v resnici smo.

Gibalno metodo Ishmech vodi Kristina De Ventus, priznana plesalka in plesna pedagoginja z mednarodno kariero. V času, ko je še plesala formo, je bila tudi svetovna prvakinja v šov plesih ter večkratna državna prvakinja. Kristina poleg Ishmecha vodi tudi izvorno vrtenje po tradiciji Mevlane Rumija in aktivne meditacije (kundalini, dinamična ). Kot balerina je spoznala telo in gibanje do maksimuma zmožnosti, zato zna udeležence na pospešen in varen način popeljati preko blokad fizičnega telesa do stanja predaje.

Za koga je primerna delavnica?

- za udeležence začetnih in nadaljevalnih skupin

- za vas, ki vam redni tedenski termini ne ustrezajo ali pa vam je Ljubljana med tednom predaleč

- za vas, ki bi se želeli hitreje vključiti v nadaljevalne skupine

- za vas, ki še ne obiskujete rednih terminov v Ljubljani, pa bi si želeli priključiti se v katero od obstoječih skupin

- za prijatelje, znance, sosede, sorodnike, ki bi jim priporočili metodo Ishmech

Več o

rednih skupinah Ishmecha v Ljubljani

redni termini v Mariboru, 2x mesečno ob petkih

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja