Predavanje o preventivnem zdravljenju zimskih bolezni v poletnem času

Obeta se zanimivo predavanje in delavnica o preventivnem zdravljenju zimskih bolezni v poletnem času in med tremi pasje vročimi dnevi.

24. 5. 2011

Po tradicionalni kitajski medicini (TKM) se t.i. zimske bolezni, najbolje zdravi v poletnem času.

To so predvsem: občutljivost na mraz, kronične bolezni kot so astma, bronhitis, kronični kašelj, sinusitis, bolečine v sklepih in kosteh, pa tudi težave s kožo in razne alergijah (nevrodermitis, luskavica...), zvonjenje v ušesih, artritis, revmatizem itd. Največji učinek zdravljenja kroničnih zimskih obolenj in pretirane dovzetnosti za mraz pa je med tremi najtoplejšimi poletnimi dnevi, ki se jih določi s pomočjo luninega koledarja.

Na Kitajskem je tovrstno zdravljenje zimskih bolezni v poletnem času zelo priljubljeno, saj se, dokazano, telo lahko celo popolnoma ozdravi ali pa se vsaj občutno izboljša stanje dolgotrajnih bolezni, kronična obolenja in akutna zimska stanja.

Vabljeni na predavanje in delavnico

V ta namen je dr. Wu Lingling, dipl. zdravnica tradicionalne kitajske medicine, pripravila predavanje in delavnico o principih preventivnega zdravljenja zimskih bolezni v poletnem času in ob treh najbolj toplih poletnih dnevih, ki bo:

V četrtek, 16.6.2011, ob 16.00 v prostorih Centra TKM

Slušatelji bodo izvedeli:

  • Kaj so ying, yang, kri in qi,
  • Zakaj se kronična zimska obolenja in druge zimske zdravstvene težave najbolj učinkovito zdravi poleti
  • Kakšen je učinek takega preventivnega zdravljenja in kdaj se izvaja zdravljenje
  • Kako se zdravi zimske bolezni poleti (uporaba moksibustije, nalepk z zelišči in prehrana)

 

Več informacij in predhodne prijave na www.centertkm.si.