Predavanje o vegetarijanstvu in veganstvu

V četrtek, 8. decembra ob 18. uri, toplo vabljeni na zadnje predavanje iz cikla šestih izobraževalnih srečanj, ki se odvijajo v Knjižnici Otona Župančiča. Besedo bo prevzel mag. Marko Čenčur, ki bo spregovoril o veganstvu in vegetarijanstvu.

Mag. Čenčur bo skušal pojasniti, kaj za življenje in zdravje človeka, živali in okolja pomenita vegetarijanstvo in veganstvo. (foto: Shutterstock) Shutterstock
29. 11. 2011

Do sedaj so na predavanjih govorili o delu društev za zaščito živali ter dolžnostih, povezanih z zaščito živali, ki jih ima čisto vsak izmed nas.

Spregovorili so o testiranjih na živalih, življenju in bedi živali v ujetništvu, živalskih vrtovih, cirkusih, trgovini z divjimi in eksotičnimi živalmi ter predstavili delovanje zavetišč za zapuščene živali.

Tema, ki na področju zaščite živali zaseda zelo pomembno mesto

Tokrat pa bo pozornost usmerjena na končno postajo, ki vsak dan doleti na milijone živali – vaš krožnik.

Mag. Čenčur bo skušal pojasniti, kaj za življenje in zdravje človeka, živali in okolja pomenita vegetarijanstvo in veganstvo in kako v množici različnih ali celo nasprotujočih si informacij o načinu prehrane in življenjskem slogu izluščiti prave.

S predavanjem se bo dotaknil najpogostejših mitov in trditev o različnih načinih prehranjevanja in s pomočjo znanstvenih dognanj prikazal njihovo (ne)resničnost.

V času pred in po predavanju vas bodo pričakali tudi z informativno-prodajno stojnico, kjer boste z nakupom izdelkov iz spletne trgovine Nakupi iz srca po znižanih cenah prispevali za delovanje društva.

Društvo za zaščito živali Ljubljana vas toplo vabi!