Predekvinokcijska koncertna meditacija z ansamblom Vedun

Vabljeni v Cekinov grad v nedeljo, 19. marca 2017 ob 19.30.

Predekvinokcijska koncertna meditacija z ansamblom Vedun (foto: profimedia) profimedia
15. 3. 2017

PREDEKVINOKCIJSKA KONCERTNA MEDITACIJA, UREJANJE Z ZVOČNO-ENERGIJSKO KIRURGIJO IN (SAMO)ZDRAVLJENJE Z ANSAMBLOM VEDUN
S STARODAVNIMI GLASBILI/TERAPEVTSKIMI ORODJI RAZLIČNIH KULTUR

medija in glasbenika-terapevta: dr. Mira Omerzel - Mirit in Tine Omerzel Terlep,
glasbenika-terapevta: Igor Meglič, Polona Kuret

Cekinov grad (Muzej novejše zgodovine, pri Hali Tivoli), Ljubljana, v nedeljo, 19. marca 2017 ob 19.30

Dnevi okoli enakonočji in sončnih obratov sodijo med najpomembnejše trenutke kozmično-zemeljskih ciklov. Tedaj je fuzija življenjskih energij najmočnejša. V vseh časih in v vseh kulturah so ti dnevi prepoznani kot najučinkovitejši za (pre)urejanje, širjenje duha, (samo)zdravljenje ter sprejemanje vizij, uvidov in jasne misli. Za uresničevanje želja.

Glasbeniki ansambla Vedun/katedre Veduna muzicirajo v poltransu in kanalizirajo urejajoči zdravilni zvok, medija Mirit in Tine pa prevajata Univerzalno življenjsko energijo med poslušalce in z njo polnita in urejata prostor in prisotne. 
Koncerti, zvočne terapije in zgoščenke ansambla Vedun so svojevrstne umetniško-terapevtske stvaritve s harmonizirajočim kanaliziranim/spontanim zvokom, zvočna preja nikdar ponovljivih zvokov, ki duhovno prebujajo ljudi, razširirjajo zavest tudi današnjim poslušalcem in polnijo človeške duše z milino večnosti in brezčasnosti.  

Vedun je ansambel za staro in prezrto glasbeno izročilo sveta; ansambel za staro meditativno glasbo in oživljanje spiritualnih zdravilnih zvokov kultur sveta. V svojem glasbenem restavratorstvu ansambel Vedun, kot prvi v slovenskem, evropskem in celo svetovnem prostoru, ponovno obuja prvine spontanega ustvar¬janja glasbenikov-medijev oz. muzi¬ciranje v poltransu. Ansambel svojemu izvajanju pridaja nekdaj pomembno, a danes prezrto svečeniško ali šamansko in zdraviteljsko noto, zvoku pa večnivojsko globino, izjemno ure¬jajočo in zdravilno moč ter učinkovitost.

PRI SVOJI ZVOČNI TERAPIJI GLASBENIKI UPORABLJAJO STARODAVNA GLASBILA (TERAPEVTSKA ORODJA) SLOVANSKIH LJUDSTEV IN DRUGIH KULTUR: sibirski čartan in tuvanski igil, mongolsko-sibirski murnihur, grški buzuki (tudi kot balkanska tambura in ruska balalajka), srednjeveške/slovenske ljudske cimbale, arabsko-balkanski gimbri, slovansko/balkansko piščal sviralo, balkansko ljirico in defe, slovanske šamanske bobne, kitajske gosli er-hu, balkanske gusle, perujski čarango, havajske ukulele, arabsko lutnjo, indijansko piščal keno, perzijski santur, indijski esradž, balkanske kemence, armensko-balkanski duduk, turško-balkanski saz, velebitske dangubice, kristalno skledo in himalajske kovinske sklede v vibraciji Zemlje in Galaktičnega središča… Tej pisani druščini občasno pridajajo tudi novodobno violino in trobento …

  VSTOPNINA 15 EUR; vstopnice je mogoče kupiti tudi v predprodaji do 16. marca (na spletnem naslovu info@jarovid.si) in dve uri pred dogodkom v Cekinovem gradu