Revija Sensa in društvo Bindu vas vabita na 3. Sensa dan (vstop je prost)

Pridružite se nam v soboto, 3. septembra 2016, v Parinama centru (Cesta na Brdo 85, Ljubljana).

4. 8. 2016

Večinoma življenje živimo kot boj, čeprav je v resnici igra. Uspešno jo lahko igramo le, če se vrnemo k svoji pravi naravi. Na 3. Sensa dnevu se bomo skupaj otresli bremen vsakdanjosti in se spomnili, da je življenje v resnici čudovito. Izvajalec programa je Bindu - društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij.

Program

  • od 15:00 do 17:00

Dih, ki osvobaja

Delavnica Rebirthinga (krožnega povezanega dihanja) s terapevtko Tadejo Kern

Stališča so egoistična, sodbe so neumne. Omejujejo nas in naše življenje spreminjajo v zaporniško. Šablone, po katerih živimo, nas frustrirajo in v nas ustvarjajo blokade. Zato se bomo z učinkovito dihalno tehniko vrnili nazaj k prvemu vdihu – osvobajajoče bomo izdihnili napetosti in znova vdihnili življenje takšno, kot je.

  • od 18:00 do 20:00

Ples – bližnjica do radosti

Delavnica gibalno-plesne metode Ishmech s plesno pedagoginjo Kristino De Ventus

Ples je osnova celotne eksistence – je to, kar v resnici smo. Življenje brez plesa je mrtvo, naše telo in duša ga potrebujeta, tako kot zemlja potrebuje vodo, da lahko bujno ozeleni. Vse kar potrebujemo, da bi plesali, imamo že v sebi – dih, zvok, ritem. Le spomniti se moramo.

  • od 20:30 do 21:30

V kraljestvu srca

Meditacija za odpiranje srca Nadabrahma

Podrejeni razumu smo izgubili stik s svojo resnično naravo in se izgubili v vrtincu strahov, sodb, pričakovanj in slepih prepričanj. To neravnovesje lahko popravimo le s krepitvijo srčnosti, ki srce razvija v duhovni čutni organ, s katerim je sposobno občutiti in razumeti višje resnice. Stara tibetanska meditativna tehnika nas popelje v kraljestvo lastnega srca .