Še tri izredne projekcije dokumentarca "Trohnenje 2022"

Zaradi velikega zanimanja bodo v Kinodvoru potekale še tri dodatne projekcije dokumnetarnega film Bojane in Toma Križnarja z naslovom "Trohnenje 2022".

Še tri izredne projekcije dokumentarca "Trohnenje 2022" (foto: Promocijski material) Promocijski material
15. 6. 2022

Film si lahko ogledate v četrtek, 16. junija ob 19.00, v petek, 17. junija ob 17.00 ter v ponedeljek, 20. junija ob 19.00.

Trohnenje 2022 ni samo film o trohnenju živega mesa gobavcev v Nubskih gorah in Modrem Nilu, ampak tudi film o trohnenju etike, src in razuma v privilegiranih delih sveta.  

Aktivist, humanitarec in režiser Tomo Križnar (Dar Fur – Vojna za vodo), ki že desetletja opozarja na tragedijo afriških staroselcev na meji med severnim in južnim Sudanom, leta 2017 presenečen ugotovi, da tam živijo gobavci brez kakršnekoli zdravstvene oskrbe. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ima na voljo učinkovita zdravila, a do ljudi zaradi vojne, nedostopnosti področja in pomanjkanja politične volje ne pridejo.

O katastrofalnih razmerah v Nubskih gorah je Tomo Križnar spregovoril tudi v Sensa pogovoru, ki ga je vodila Marjana Lavrič. Vabljeni k ogledu.

Več na: tomokriznar.com