Sensa vikend v Bohinju: Ljubezen!

5. 9. 2016
Deli

Ali veste, kaj v resnici pomeni ljubiti nekoga – ljubiti brez sovraštva, brez ljubosumja, brez jeze, brez hotenja po vmešavanju v njegovo početje ali razmišljanje, brez obsojanja, brez primerjanja – ali veste, kaj to pomeni? Pridružite se nam od 18. do 20. novembra 2016 v Bohinj ECO Hotelu, kjer bomo skupaj poiskali odgovore.

Nocoj bo govora o ljubezni,
in jutri zvečer prav tako.
Pravzaprav ne vem za nič bolj primernega,
o čemer bi lahko govorili,
dokler ne bomo
umrli! (Hafis)

Program:

Petek

17:00–19:00

Uvod: Ljubezen ni produkt mišljenja

Vsi govorimo o ljubezni in jo iščemo zdaj v tem, zdaj v drugem odnosu, toda ali sploh vemo, kaj iščemo? O njej imamo najrazličnejše predstave – kaj naj bi bila ali kaj naj ne bi bila, vzorec ali kodo, ki smo jo razvili v družbi, v kateri živimo. V petkovem uvodnem delu se bomo zato podrobneje posvetili pojmu ljubezni in se poskušali približati bistvu. Je ljubezen čustvo? Je ljubezen občutek? Je ljubezen užitek in poželenje? Je ljubezen osebna ali neosebna? Moralna ali nemoralna? Kaj pomeni, ko rečete 'ljubim te'? Zakaj v odnosih večinoma iščemo lastno varnost?

19.00–20.00

Večerja

21.00

Večerna meditacija: Vonj po ljubezni

Vsi duhovni mojstri imajo skupno sporočilo: Resnična ljubezen prihaja iz meditacije. Če globoko meditirate, bo meditacija v vas prej ali slej prebudila občutek neopisljive ljubezni, ki je še niste doživeli. Skozi meditacijo postajamo ljubeči; okušamo vonj ljubezni, ki ni rojena iz našega uma.

Sobota

7.00–8.00

Jutranji Ishmech s Kristino De Ventus: Ples brez plesalca – izkušnja ljubezni

Zakaj nismo ljubljeni? Zato ker ne znamo ljubiti. Če želimo resnično ljubiti, se moramo najprej osvoboditi – ne le od predstav, ki jih gojimo o ljubezni in drugih, temveč tudi od sebe. Plesno-gibalni sistem Ishmech je odlična metoda za osvobajanje od vsega, kar v resnici nismo, tudi od predstav o sebi. Ko pozabimo, kdo pleše, ko torej popolnoma izgine naš center (ego), postanemo ples sam. Ples brez plesalca pa je izkušnja resnične ljubezni.

8.00–9.00

EterisZajtrk

10.00–13.00

Delavnica aromaterapije z Melani Kovač in podjetjem Favn.

13.00-14.00

FavnKosilo

15.45

OdyliquePredstavitev ekološke kozmetike za nego občutljive kože Odylique, ki jo več kot 30 let z ljubeznijo razvija in izdeluje družinsko podjetje iz Velike Britanije.

Večkrat nagrajeno linijo izdelkov Odylique odlikujejo učinkovite formulacije, ustvarjene za nego tudi najbolj občutljive kože, ročna izdelava v majhnih serijah in eden najstrožjih ekoloških certifikatov Soil association.

16.00 - 18.30

Gledati in poslušati brez sodb: V stiku z lepoto ljubezni

Gledati in poslušati je pravzaprav ena od najtežjih stvari v življenju. Da bi zmogli zares videti in slišati drugega, moramo biti svobodni vseh sodb, obsojanja, strinjanja in nestrinjanja. Zelo pomembno je razumeti (ne le intelektualno), kako smo zgradili predstave o sebi, svoji ženi, možu, sosedu, otroku ... Kajti te predstave so ovira, da nismo sposobni ustvarjati pristnih medsebojnih odnosov. Predstave nas ločujejo, ne zbližujejo. Predstave kvarijo naše odnose. Če so naše oči zastrte, ne moremo videti lepote drugega.

19.00–20.00

Večerja

20.30–22.00

Večerna meditacija

(SonnentorPri zajtrku boste lahko uživali v okusih napitkov in čajev s kurkumo iz nadzorovane ekološke pridelave podjetja Sonnentor. Vedenje o posebnih učinkovinah kurkume je staro toliko kot ajurveda in prav toliko časa obstaja »zlato mleko«. Zlato rumeni napitek, danes bolj znan pod imenom Kurkumin latte, vas bo prepričal s svojo sončno barvo, s čudovitim sladkastim okusom in z ostro zeliščno noto. Kurkumin latte lahko uživate v dveh okusih, vaniljinem in ingverjevem. S kurkumo pa se lahko razvajate tudi v treh novih vrstah čaja, cvetličnem, ki odpira dihalne poti, blagem, ki ustvarja prijeten občutek v želodcu in zlatem, ki krepi odpornost).

Nedelja

7.00–8.00

Jutranji Ishmech s Kristino De Ventus

8.00–9.00

Zajtrk

9.30–12.30

Meditacija vrtenja: V vrtincu ljubezni

Vrtenje sufijev/dervišev je ena od najstarejših in najmočnejših meditacijskih tehnik. Le ena sama izkušnja z njo vas lahko popolnoma spremeni. Med vrtenjem se vračamo v stanje bivanja, v katerem naše bitje postaja čisto in dišeče. Postanemo skrivnostna glasba, v kateri se skrivajo barve, zvok in vonj po ljubezni. Vrtimo se nazaj tja, od koder smo prišli, k svojemu izvoru, ki je Ljubezen.

12.30–13.30

Kosilo

Odjava iz hotela

Dodatne informacije in prijava

Posamezni sklopi delavnic bodo sestavljeni iz kombinacije teoretičnega in praktičnega dela in bodo prilagojeni dinamiki skupine.

Izvajalec programa: Bindu – društvo za osebnostni razvoj in proučevanje starih tradicij, kultur in znanj

Cena celotnega paketa je 200 €.

Cena paketa vključuje 2 nočitvi v eko hotelu Bohinj ECO Hotel ***** s polnim penzionom, uporabo bazena, vadbo v fitnesu in delavnice. Doplačilo za enoposteljno sobo: 40 €.

Prijave: tel. +386 8 200 4000 ali e-naslov: booking@2864.si

Prosimo, da udeleženci prinesejo s seboj blazino za jogo. Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa. Za dodatne informacije o programu nas lahko kontaktirate na e-naslov sensa.si@adriamedia.si.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja