Sestavljanje zgodbe o eteričnih oljih

Se navdušujete nad eteričnimi olji, vendar ne veste katera so najbolj primerna za vas? Se sprašujete kako izbrati kvalitetno olje? Imate doma zbirko eteričnih olj, a niste prepričani kako jih pravilno in varno uporabljati? Vas nasprotujoče si informacije o uporabi eteričnih olj spravljajo v obup?

4. 4. 2016

Odgovore na vprašanja in dileme lahko dobite že naslednji vikend na seminarju in praktični delavnici Eterična olja in njihova uporaba, kjer se bomo temeljito in poglobljeno seznanili z eteričnimi olji od rastline do aromaterapije. Seminar in praktično delavnico bo vodila Petra Ratajc, dr. bioloških znanosti.

Seminar je primeren tako za začetnike kot za vse, ki se s svetom eteričnih olj že spoznavate in ste naleteli na mnoge nasprotujoče si informacije. V štirinajstih urah druženja boste dobili verodostojne in strokovne informacije o eteričnih oljih ter orodja za prepoznavanje dobrih informacij v šumu interneta, s tem pa tudi samozavest za samostojno raziskovanje eteričnih olj in njihovega delovanja.

Dr. PETRA RATAJC, univ. dipl. biologinja, je doktorirala s področja vrednotenja kakovosti rastlinskih drog, kjer je velik del raziskav posvetila prav eteričnim oljem. Zagovarja varno uporabo eteričnih olj in znanstven pristop k aromaterapiji. Prepleta in združuje znanja o fiziologiji in ekologiji rastlin ter delovanju človeka; poznavanje analitskih metod in praktične izkušnje vpleta v aromaterapevtsko uporabo eteričnih olj. Soustvarja priljubljeno FB skupino Aromasvet, vodi različne delavnice in predavanja in je soavtorica poglavja o eteričnih oljih v knjigi Ščepec ustvarjanja.

Seminar je preplet različnih pristopov k sestavljanju zgodbe o eteričnih oljih ter umestitev aromaterapije v širše področje fitoterapije.

Dr. Petra Ratajc izhaja iz rastlin, kar je osnova, če hočemo razumeti, kaj nam katera rastlina sploh lahko ponudi in kaj iz svojega bogatega nabora učinkovin prispeva v dišečo stekleničko. Poznavanje delovanja človeškega telesa pa olajša razumevanje delovanja eteričnih olj na različnih ravneh: fiziološkem, farmakološkem in psihološkem. Ko poznamo in razumemo temelje, razumemo tudi pravilno uporabo eteričnih olj.

Več o vsebini seminarja na spletni strani AKADEMIJE ZA ZDRAVILSTVO

Seminar bo potekal 8. in 9. aprila 2016 (petek 17.00-20.30; sobota 9.00-18.00, z odmorom za kosilo).

Prijavite se lahko do torka, 5. aprila.

Pohitite s prijavami, saj je število mest zaradi delavniškega in individualnega dela omejeno!

Cena (vključuje gradivo): 140 €

Kje: na Akademiji za zdravilstvo, Stegne 21, Poslovna stavba Iskra, Šiška, Ljubljana

Informacije in prijave

I: info@akademija-zdravilstvo.si

T: 01/513 11 46

M: 051 377 388

Spremljajte Akademijo za zdravilstvo tudi na Facebooku