Teden celostne aromaterapije in naravne lepote - Bovec, 5. do 12. avgust

Skrivnost večne mladosti tiči v naravi, in tokrat se bomo po modrost za ohranjanje lepote, zdravja in dobrega počutja odpravili v sam biser slovenske narave, Bovec.

Teden celostne aromaterapije in naravne lepote - Bovec, 5. do 12. avgust (foto: Shutterstock) Shutterstock
18. 6. 2012

1. dan – PRIHOD

Pričakali vas bomo z aromatičnim aperitivom in obilico dobre volje.

2. dan – ČUDOVITI SVET ETERIČNIH OLJ

Seznanili se bomo z osnovami aromaterapije in prikazali proces proizvodnje eteričnih olj. Izdelali bomo: eterično olje, hidrolat, sprej proti insektom.

3. dan – IZDELAVA NARAVNE KOZMETIKE

Spoznali bomo osnovne sestavine za izdelavo naravne kozmetike, ugotovili, zakaj se lepota začne znotraj in nabrali zdravilno glino. Izdelali bomo: piling, tonik, masko za obraz, deodorant, vpojno kremo za obraz.

4. dan – ZELIŠČA ZA LEPOTO IN ZDRAVJE

Sprehodili se bomo po zeliščni poti, spoznavali zdravilne moči zelišč in iz njih izdelali: macerat, zeliščni kis, mazilo za roke in zeliščno zobno pasto

5. dan – CELOSTNA AROMATERAPIJA

Pogledali si bomo, kako se aromaterapija povezuje z drugimi tehnikami zdravljenja, predstavili osnovne tehnike masaže in refleksoterapije ter z eteričnimi olji razreševali čustvene blokade. Izdelali bomo: osebno terapevtsko mešanico, masažno olje in sprej za energetsko čiščenje prostor.

6. dan – ESTETIKA IZ NARAVE: LIČILA, PARFUMI IN BARVE ZA LASE

Mešanje eteričnih olj je podobno mešanju barv, zato bo dan v znamenju slikanja. Naslikali bomo rdečilo za lica, senčilo, oljni parfum, eau de cologne, mešanico za barvanje las. Sledilo bo barvanje las, lišpanje, odišavljanje ...

7. dan – IZDELAVA MIL IN DIŠEČIH DARIL

Prikazali bomo proces izdelave mil, predstavili neskončne možnosti oblikovanja dekorativnih mil in se prepustili domišljiji ob izdelavi dišečih daril: kopalna sol, peneče kopalne kroglice, potpuri, dišeči talisman za srečo in polsteno milo.

8. dan - ODHOD

Sprehodili se bomo po bovških poteh in se preizkusili v adrenalinskih športih.

Cena:

  • odrasli 445 €/ 399 € ob prijavi do 10. julija
  • otroci 225 €/ 199 € ob prijavi do 10. julija

Udeležite se lahko posameznih enodnevnih delavnic. Cena enodnevnega programa je 65 €, cena celotnega seminarja je 320 €. Možnost doplačila za nočitev in hrano ter popust pri udeležbi na več delavnicah.

Ugodnosti:

  • 10 % popust ob prijavi do 10. julija + dišeče darilo
  • 10 % popust za dijake, študente in družine
  • 30 % popust za domačine

Cena vključuje: 7 polpenzionov (zajtrk, večerja, prigrizki skozi ves dan), seminar aromaterapije in izdelave naravne kozmetike po programu (najmanj 30 ur), obsežno skripto z recepti, ves material in embalažo, najmanj 25 izdelkov, ki jih odnesete s seboj, voden izlet po bovških poteh, pokušina dobrot na sirarski kmetiji, vadbo, varstvo otrok in dejavnosti za otroke, delavnice oz. predstavitve domačinov

Delavnice se pričnejo ob 9:30 in potekajo približno 6 ur dnevno, v dopoldanskem in popoldanskem času. Dodaten program v sodelovanju z domačini.

Namestitev: V manjšem, idiličnem in družinsko vodenem kampu Vodenca s pristnim vzdušjem in čudovitim razgledom. Vsenaokrog gozd in hribovje, do Soče samo 3 minute hoje!

Hrana: Poudarek bo na hrani, pridelani lokalno in biodinamično. Na voljo bodo zeliščni čaji, sveža zelenjava in sadje, zeliščne namaze bomo pripravili sami.

Otroci: Otroci lahko sodelujejo pri številnih vsakodnevnih aktivnostih. V času izobraževanj bomo za otroke organizirali varstvo z ustvarjalnimi delavnicami.

Delavnice bo vodila Nina Medved, aromaterapevtka in NPK maserka. Sodelovali bodo Jana Eitner, aromaterapevtka in direktorica podjetja Treun Fragrance, Nataša Volčanjk, mag. Farmacije in vodnica po bovški zeliščni poti, Saša momirski, animatorka in vodja kampa Vodenca ter številni domačini.

Več informacij in prijave: Nina Medved, 040 802 636, nina@magnolija.si, www.magnolija.si