Terapevtski center Upanje: psihološka pomoč po relacijskem družinskem modelu

Relacijska družinska terapija vključuje predelavo negativnih izkušenj, ovrednotenje, usmerjanje, nudenje opore in sprejemanje odgovornosti za svoje življenje. Na človeka gleda celostno in ga obravnava v okviru družinskih odnosov več generacij, ki s svojo dinamiko močno vplivajo na oblikovanje posameznikove osebnosti.

Terapevtski center Upanje: psihološka pomoč po relacijskem družinskem modelu (foto: Center Upanje) Center Upanje
2. 11. 2021

V središče obravnave tako postavlja odnos z bližnjimi, katerega vzdušje se vtisne v posameznikovo psihično strukturo, zato ga je prisiljen ponavljati, dokler se zaradi destruktivnih posledic ne odloči za spremembo. Pri tem mu lahko pomaga terapevt, s katerim začne ustvarjati odnos spoštovanja in sočutja, ki postane nov vzorec navezanosti. Terapevtska srečanja potekajo enkrat tedensko po petdeset minut.

Terapevti Centra Upanje nudimo psihoterapevtsko pomoč posameznikom, parom in družinam v stiski po relacijskem družinskem modelu. Področja, s katerimi se ukvarjamo, so predvsem: različne zasvojenosti, čustvene, spolne in fizične zlorabe, pogosti občutki tesnobe, strahu, krivde, manjvrednosti, depresije, zaključek športne kariere, odtujenost s partnerjem, težave v spolnosti, problemi v partnerskem odnosu, nezvestoba, odhodi mladih odraslih od doma, motnje hranjenja, slaba samopodoba in podobno.

Po enkratnem svetovalnem razgovoru se lahko vključite v psihoterapevtski cikel, ki obsega 12 srečanj v 12-ih zaporednih tednih. Srečanja potekajo enkrat tedensko po petdeset minut. Po potrebi oz. želji se cikel lahko tudi ponovi.

Vljudno vabljeni!

Več na: upanje.net