Tibetanska umetnost umiranja

Duhovna priprava na smrt, na največji življenjski prehod, ki je popolnoma zapostavljen vidik našega obstoja, bo tema 3-dnevne delavnice s predavanji duhovnega učitelja Somanande. 

13. 3. 2016

Tibetanska umetnost umiranja združuje sodoben vpogled v smrt kot biološki pojav s preučevanjem zavesti in pomembna nadčutna znanja, ki poudarjajo evolucijski smisel smrti – edinstveno priložnost za duhovno osvoboditev.

Z duhovnega stališča je trenutek smrti izredno dragocen; na kratko povedano, ta zaključek človeške izkušnje nam zagotavlja možnost razsvetljenja. Glede na to, da je smrt neizogibna za vse nas (včasih nas preseneti), lahko s pomočjo joge, samega sebe pripravimo na ta trenutek. Namesto da se odmikamo od spoznanja trenutka smrti, ki nas čaka, se s smrtjo soočimo in se tako pripravimo, da nas ne ujame nemočne in nevedne.

TIBETANSKA UMETNOST UMIRANJA s Somanando Maimonom

vabljeni na 3-dnevno delavnico, ki bo potekala od 06. do 08. maja 2016 v Ljubljani

Na predavnjih boste spoznali in vadili naslednje:

◊ Nauk o resničnem pomenu smrti s stališča Joge

◊ Splošna prepričanja o smrti v primerjavi s Tibetanskim razumevanjem procesa umiranja

◊ Moderne raziskave o smrti, procesu umiranja in izkušnje bližnje smrti

◊ Tibetanske skrivnosti o pravem pristopu k smrti in njegovih posledicah

◊ Bardo Thodol, starodavna Tibetanska knjiga mrtvih

◊ Process zavestne smrti – kako pomagati sebi in drugim pri pripravi na bolj duhoven potek umiranja

◊ Tibetanska tehnika Phowa (prenos zavesti)

◊ Širok nabor drugih virov informacij, vključuno z metodami iz parapsihologije, Hatha Joge, šamanskih postopkov in skrivnih tantričnih meditacij.

Več informacij:

Kje: Predavanja bodo v Ljubljani, točen naslov vam sporočimo ob vpisu

Kdaj:

◊ petek, 6. maj: 9.30-19.00

◊ sobota, 7. maj: 9.30-19.00

◊ nedelja, 8. maj: 9.30-19.00

Prevod: Predavanja so v angleščini. Če potrebujete prevod v slovenski jezik, prosimo, kupite kupon za prevajanje, ki je na voljo ob nakupu karte za predavanje.

Pogosta vprašanja:

Ali je so ta predavanja primerna za popolne začetnike na področju duhovnosti?

Vsekakor. Vsi, začetniki in že duhovno izkušeni, bodo na teh predavanjih osvojili široko razumevanje smrti in dosegli samozavest, kako se v dani situaciji znajti.

Ali tematika govori tudi o dejanju samomora?

Ne, ta delavnica je v celoti osredotočena na duhovni pristop do naravnega pojava smrti.

Ali je poučevanje v nasprotju z mojo versko usmerjenostjo?

Znanje, ki ga podajamo na predavanjih, ima namen odpreti jasem pogled in razlago na temo smrti s stališča tibetanskih naukov. Če imate taradicionalna verska prepričanja, boste na prvi pogled lahko zaznali razlike v terminologiji ali v predstavljenih prepričanjih. Naučili se boste, da imajo različne verske tradicije v bistvu podoben, če ne celo enak, nauk o procesu umiranja. Velikokrat je razlika le v različnih besedah, uporabljenih za eneke pojme. Vabimo vas, da se predavnj udeležite brez predsodkov in iz njih odnesete čimveč, za vas, koristnih znaj.

Ali moram prinesti svojo joga blazino?

Vsi predhodno registrirani udeleženci bodo prejeli elektronsko pošto z navodili o organizaciji dogodka in napotki o vseh potrebščinah, ki jih prinesete s seboj.

Še nekaj več o tem edinstvenem poučevanju

  • Delavnica »Tibetanska umetnost umiranja« pomaga posamezniku odpraviti strahove, prepoznati in razumeti proces smrti, opustiti zmotna prepričanja, ter s pomočjo določenih jogijskih vaj, ta negotovi trenutek spremeniti v bogato spiritualno izkušnjo. Eden največjih ciljev teh predavaj je usposobiti udeležence, ne samo to, da se srečajo z lastno smrtjo z razumom in brez strahu, ampak tudi kako nuditi podporo drugim, k bolj duhovni smrti – kot na primer, kako pomagati našim ljubljenim, da preminejo bolj srečno, bolj zavestno in bolj dostojanstveno. Naj vam ti nauki pomagajo preseči vaše strahove, da boste z njihovo pomočjo lahko sprejeli dobrodejen odnos do smrti in v vašem osebnem življenju to temo povzdignili iz nevednosti v svetlobo znanja in upanja.
  • "Izkušnja bližine smrti, mi je dala neverjetno energijo; nekako je vse mi jasno, kaj naj naredim s svojim življenjem. Pred predavanji sem imela spiseek vprašanj. Odgovore nanje sem dobila že v prvem dopoldnevu predavanj in tako ugotovila, da so bila to zgolj osnovna vprašanja. Moj oče je na smrtni postelji – pred tečajem sem se izogibala misli na njegovo smrt -, zdaj imam znanje, kako pomagati in stati ob strani obema, njemu in sebi. "

Kako se prijaviti?

Da si zagotovite prostor na izbrani delavnici je potrebno plačati rezervacijo v višini 100€ na osebo, katero nakažete na bančni račun podjetja Pall s.p., Hranilniška 7/a, 1000 Ljubljana odprt pri Delavska hranilnica d.d., Ljubljana, Slovenija, IBAN SI56 6100 0001 1678 662, SWIFT BIC KODA: HDELSI22. Z nakazilom si boste zagotovili udeležbo, vendar vas opozarjamo, da rezervacije v primeru neudeležbe ne vračamo. Preostanek denarja plačate z nakazilom do konca meseca aprila 2016. Za vse dodatne informacije smo dosegljivi po gsm št. 031 367 598 ali elektronski pošti lili@pall.si

Cena vstopnic

Zgodnje prijave (Umetnost umiranja, Ljubljana, maj 2016) €280.00 so na voljo do 6. aprila 2016. Redna cena vstopnice je €310.00 in jo je možno kupiti do pričetka predavanj oz. do zapolnitve prostora v dvorani. V ceni ni zajeto prenočišce in obroki.

Prevod v slovenščino (Umetnost umiranja, Ljubljana, maj 2016) €10.00. Predavanja so v angleščini! V kolikor potrebujete prevod v slovenščino, morate doplačati 10€.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri