V Kamniški Bistrici nadaljevanje vseslovenske akcije Očistimo naše gore

Si želite zadnjo počitniško nedeljo v avgustu preživeti na svežem zraku, v objemu gora in hkrati narediti še nekaj koristnega za okolje? Pridružite se vseslovenski planinsko-ekološki akciji Očistimo naše gore, ki 27. avgusta prihaja v Kamniško Bistrico.

V Kamniški Bistrici nadaljevanje vseslovenske akcije Očistimo naše gore (foto: Zavarovalnica Triglav) Zavarovalnica Triglav
22. 8. 2017 | Promocijsko sporočilo

Pri planinskem domu v slikoviti alpski dolini se bodo udeleženci zbrali ob 9. uri. Najprej bodo v družbi planinskih vodnikov očistili okoliške planinske poti – družine in manj izkušeni pohodniki bodo očistili nezahtevne poti, izkušenejši pa tiste bolj zahtevne.

Akcija Očistimo naše gore

Planinski dan se bo po malici in razglasitvi najboljših čistilcev nadaljeval z ustvarjalnimi delavnicami za otroke ter s čisto posebnim biatlonom, pri katerem se bodo tekmovalcem pridružili tudi člani slovenske biatlonske reprezentance na čelu s Klemnom Bauerjem.

Da bo hoja v hribe varna in odgovorna, bodo z nasveti (po)skrbeli člani Gorsko reševalne zveze Slovenija. Ti bodo na orientacijskem pohodu za otroke prikazali, kako v praksi deluje njihov nov sistem za reševanje ponesrečencev v gorah. 

Akcija Očistimo naše gore

Kako program pomaga gorskim reševalcem pri učinkovitejšem delu in katere nasvete naj planinci upoštevajo pri pripravah na gorski pohod, da do nesreče ne bi prišlo, lahko navdušeni pohodniki preverijo tudi v kratkem in zanimivem video posnetku V gorah šteje vsaka minuta, ki je nastal v sodelovanju Gorske zveze Slovenije in akcije Očistimo naše gore.

Poučna pa bo tudi delavnica prve pomoči z oživljanjem in uporabo defibrilatorja. Seveda pa ne bosta manjkali niti atraktivna tirolska žičnica in plezalna stena. Športno popoldne bo popestril gost, skakalec Cene Prevc.

Pod okriljem akcije Očistimo naše gore bo poskrbljeno tudi za tiste, ki si bodo po dopoldanskem pohodu in čiščenju zaželeli le malce oddiha in počitka. Pod krošnjami dreves jih bo čakala knjižna polička Očistimo naše gore, na kateri bo gorski bonton združen z zanimivimi knjigami o gorah in njihovih lepotah. Podobne poličke bodo v Zavarovalnici Triglav letos postavili v desetih planinskih kočah.

Vabljeni 27. avgusta v Kamniško Bistrico!