V Maternici - film ki vas bo ustavil

Rojstvo je morda najtežja izkušnja na planetu. Dokumentarni film »V Maternici« (In Utero) raziskuje in odpira nov pogled na eno najpomembnejših tematik našega časa – naše življenje v maternici.

V Maternici - film ki vas bo ustavil (foto: profimedia) profimedia
28. 1. 2020

Zgodbe iz maternice

Kako se bremena naših prednikov prenašajo na naslednje generacije in nas ovirajo pri tem, da bi lahko bolj polno in resnično živeli svoje življenje?

Kako vplivi okolja, staršev in situacije, ki jih doživljamo v nas pustijo posledice, ki nas zaznamujejo za celotno življenje, ter kako se oblikuje naša osebnost glede na naš prihod v ta svet? 

»Misliš, da živiš svoje življenje, pa ga v resnici ne. Ko prideš do točke, ko spoznaš in veš, da je tvoje življenje, ko si bil še zarodek, vir tvojega obupa, vir bolečine, je, kot bi se odprla vrata. Ker lahko končno razumeš, postanejo vsi občutki absolutno smiselni.« iz dokumentarnega filma V Maternici.

SENSA PODARJA 4 VSTOPNICE

Sensa podarja štiri vstopnici za ogled dokumentarca, ki bo v torek, 4.2.2020, ob 18 uri v Kinu Bežigrad v Ljubljani.

Kako sodelujete? V komentar na Facebooku označite nekoga, s komer bi si želeli ogledati dokumentarni film V maternici.

Film odkriva, kako to obdobje vpliva na naše celotno življenje. Predstavi nam najnovejša odkritja epigenetike, neuro-znanosti, psihologije in ostalih ved o tem, kako močno in neposredno nas zaznamuje obdobje nosečnosti, proces rojstva in zgodnje obdobje našega življenja.

Zelo pomembna tematika za vse ljudi, predvsem pa za področja raziskovanja človeške psihologije, psihe, zgodovine, družbe, odnosov, zdravljenja in širšega razumevanja vzrokov in posledic, ki jih ljudje nosimo globoko v podzavestnem.


Film nam pokaže:

–  Kako se bremena naših prednikov prenašajo na naslednje generacije.
– Kako nas ta stara prepričanja ovirajo pri tem, da bi lahko bolj polno in resnično živeli svoje življenje.
– Kako vplivi okolja, staršev in situacije, ki jih doživljamo v nas pustijo posledice, ki nas zaznamujejo za celotno življenje.
– Kako celotna družba vpliva na našo notranjo biologijo.
– Kako se oblikuje naša osebnost glede na naš prihod v ta svet.
– Kako naše misli in čustva vplivajo na naše telo in naš živčni sistem.

 http://filmi-za-zivljenje.si/