Vabljeni na veliki koncert skupine Shamballa v Cankarjevem domu (z gostjo Tinkaro Kovač)

Glasbeno-meditacijsko zasedbo Shamballa zagotovo ni potrebno posebej predstavljati, saj so v zadnjem letu s svojimi 3D glasbenimi meditacijami prečesali vso Slovenijo, nastopili pa so tudi na nekaj dogodkih v sosednji Hrvaški. 31. januarja pripravljajo veliki koncert v Cankarjevem domu, ki so ga pomenovali Shamballino glasbeno popotovanje z gostjo Tinkaro Kovač (Shamballa Sound Journey).

Vabljeni na veliki koncert skupine Shamballa v Cankarjevem domu (z gostjo Tinkaro Kovač) (foto: Shamballa) Shamballa
11. 1. 2016

Shamballa že več let povezuje različne svetove; duhovno z materialnim, moderno pop-rock kulturo s starodavnimi mantrami... vse z namenom ponovne povezave s samim seboj in Naravo, iz katere izhajamo.

Na zadnji januarski dan se bodo Shamballa odpravili na glasbeno-meditacijsko popotovanje med Vzhodom in Zahodom, ki se bo odvijalo v prav posebni atmosferi Štihove dvorane Cankarjevega doma, na njihovi glasbeni avanturi pa se jim bo pridružila tudi pevka Tinkara Kovač, s katero so fantje v preteklosti že sodelovali.

Začetki Shamballe

Začetki skupine segajo v leto 2008, ko se je nekaj izkušenih glasbenikov odločilo posloviti od rockerskega načina življenja in se je podalo na čisto novo glasbeno pot. Organizirali so glasbeno-meditacijska srečanja, ki so jih po vzoru Deve Premal poimenovali Shamballa Satsang krogi.

Deva Premal o Shamballi:

Glasbeni prvenec Shamballa

Pred dobrim letom je Shamballa izdala svoj prvenec, s katerim želi približati tradicijo petja manter širši populaciji ter to dejavnost/delovanje posledično demistificirati. Tovrstne prakse so v časih, v katerih se nahajamo, več kot dobrodošle, saj zahteve in pričakovanja "zunanjega sveta" vodijo posameznika stran od sebe, narave in ga deprogramirajo za zdravo sobivanje. Gre za ponovno povezavo s pomočjo glasbe.

K projektu so povabili različne ustvarjalce, saj so želeli ljudem sporočiti, da so Shamballa prav vsi. Svojo energijo, znanje in čutnost so prispevali Tomi Meglič (Siddharta), Tinkara Kovač, Neisha, Urška Majdič, Nina Vodopivec, Anita Kay, Tanja Anžur, vrhunski indijski glasbenik, sin z grammyem nagrajenega Padmashri T.H. Vikku Vinayakram, Mahesh Vinayakram, in veliko število drugih glasbenikov.

Slovenski glasbeniki o sodelovanju s Shamballo:

Več informacij najdete na spletni strani skupine Shamballa in na njihovem Facebooku.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri