Vadba za krepitev zdravja - “METODA 1000 GIBOV” po Sloveniji tudi pozimi

3. 2. 2022
Deli
Vadba za krepitev zdravja - “METODA 1000 GIBOV” po Sloveniji tudi pozimi

Ne glede na zimski čas in hladnejše vreme, se po Sloveniji vsakodnevno odvijajo brezplačne vadbe na prostem “Metoda 1000 gibov”. Primerne so za vse generacije, predvsem se vadbam pridružujejo starejši.

Vsako jutro, ne glede na vremenske razmere se člani društva Šola zdravja zberemo med 7.30 in 8.00 uro in telovadimo za boljše psihično in fizično zdravje in počutje. Vsak izmed vadečih vadi po svojih zmožnostih in sposobnostih. Vadba “Metoda 1000 gibov” je primerna tudi v času epidemije, saj poteka na prostem, na primerni razdalji, brez uporabe rekvizitov in brez morebitnega medsebojnega stika.

Tudi preko spleta

Med delavniki vadba “Metoda 1000 gibov” poteka tudi preko spleta - na Zoomu ob 8.00 uri in preko malih zaslonov lokalnih TV programov. Do brezplačne spletne povezave lahko dostopate preko naše spletne strani www.solazdravja.si.

Danes društvo združuje 4.341 članov, ki se povezujejo v 248 skupin, po 89 občinah. K vadbam “Metoda 1000 gibov” vljudno vabimo tudi nove člane, ki se nam lahko pridružijo v obstoječih skupinah, lahko tudi preko spleta (Zoom) ali preko malih zaslonov ali pa se povežejo z nami (kontakti so zapisani na naši spletni strani) in skupaj poskusimo organizirati nove vadeče skupine v krajih, kjer nas še ni.

Za vse generacije

Vadečih mrzlo zimsko vreme ne ustavi, saj si v 30 - minutni vadbi stoječih položajev “Metode 1000 gibov” - na primerni razdalji eden od drugega - ogrejejo in razgibajo celotno telo. Vadba je primerna za vse generacije, še posebej pa za starejše, ki so med drugim tudi najštevilčnejši udeleženci vadb. Povprečna starost članov društva je namreč 71. let.

Telovadba v veseli druščini

Izjemen navdih aktivnemu življenju so naše članice in člani nad 80. in 90. let. »Ta telovadba preprečuje onemoglost s tem, da se kot prvič naučimo reda, vstanemo, gremo ven na zrak in se še razgibamo. Pa še dobre volje pridemo nazaj domov, ker telovadimo v veseli druščini.«, pravi 88 – letna udeleženka vadb, Marija Kurnik.

Zakaj se pridružiti ŠOLI ZDRAVJA 2022?

Pred kratkim smo med našimi člani društva Šola zdravja opravili anketo (potekala je med 13. in 17. januarjem), na katero se je odzvalo več kot 500 članov. Ta nam je pokazala, da so se za našo brezplačno dejavnost, vadbo “Metoda 1000 gibov” člani odločili predvsem zato, ker se vadba odvija na prostem, v naravi; ker je v bližini njihovega doma; ker lahko telovadijo vsak dan; ker poteka zjutraj; ker lahko telovadijo v družbi z drugimi itd…

Kot najpogostejši razlog za odločitev k pridružitvi vadbam “Metoda 1000 gibov” so navedli: zaradi boljšega počutja;da ohranijo zdravje; zaradi druženja; zaradi kondicije; da imajo dnevno rutino; da lahko čim dlje ostanejo samostojni, itd…

Po rednih obiskih vadb “Metoda 1000 gibov” jih je več kot polovica potrdila, da čuti precej pozitivnih sprememb. Predvsem se jim je izboljšala: gibljivost, lažje opravljajo vsakodnevna opravila,ritem življenja, koordinacija gibov, ravnotežje, počutijo se bolj sproščene, bolje spijo, lažje dihajo, imajo boljšo prekrvavitev, izboljšala se jim je tudi telesna teža, manj se počutijo depresivne, ne počutijo se več osamljene, itd…

Kako se pridružiti?

Novi člani se lahko pridružijo že obstoječim skupinam v njihovem lokalnem okolju - vadeči so prepoznavni po oranžni barvi majic in anorakov - o več informacijah lahko povprašate vadeče v skupinah.
V krajih, kjer nas z vadbo “Metoda 1000 gibov” še ni, pa se lahko zainteresirani odzovejo na naše kontakte, ki jih imamo zapisane na naši spletni strani www.solazdravja.si. Skupaj bomo poskusili najti skupine vadečih, ki so v bližini ali pa spodbudili nastanek novih, prav v kraju blizu doma zainteresiranih.

Vse za še bolj razgibano in povezano družbo. Gibanje “vsak dan” za boljši “vsakdan”.

Kontakti

Telefon: 059 932 066
info@solazdravja.si
Vse informacije o našem društvu in delovanju se nahajajo na spletni strani www.solazdravja.siNovo na Metroplay: Smrt, žalovanje in posmrtno življenje | Katarina Nagode