Včasih nam nova znanja prinesejo lepšo prihodnost

Po navadi je tako, da nam denar ne prinese sreče. Pomembneje je, da v tem kar delamo res uživamo. Občutek osebne sreče in zadovoljstva pa lahko dosežemo le, če smo pri svojem delu suvereni in uspešni.

8. 2. 2018 | Promocijsko sporočilo

Fakulteta za državne in evropske študije (FDŠ) je ena izmed treh članic Nove univerze, ki svojim študentom omogoča pridobitev izobrazbe s področja javne uprave, upravnega prava ter mednarodnih in diplomatskih študij.

Študentje tekom študija na FDŠ, s strani vodilnih domačih in tujih strokovnjakov, pridobijo prvovrstna profesionalna znanja, ki jih vsak zaposleni v javni upravni ali mednarodnih institucijah potrebuje za opravljanje samostojnega in odgovornega dela.

78,3% diplomantov FDŠ se po dokončanem študiju počuti bolj uspešnih.

Tri vrhunske lokacije, kjer se izvajajo predavanja: čudovito Brdo pri Kranju (Oranžerija), Maribor (Črtomirjeva ulica 11)  in Ljubljana (Cankarjevo nabrežje 11), tik ob Ljubljanici.

V iskanju dobrih priložnosti in zaposlitve

Fakulteta je za izvajanje določenih študijskih programov pridobila koncesijo, kar  študentom omogoča brezplačen študij, na katerega se lahko vpišete vsi: dijaki, zaposleni, iskalci zaposlitve in upokojeni. Cilj fakultete je omogočiti pridobitev kvalitetne izobrazbe čim večjemu številu posameznikov, zaradi česar so vsa predavanja in študijske obveznosti organizirane izključno v popoldanskem času.

94,7 % študentov FDŠ študira ob delu

Diplomanti fakultete zasedajo vodilna delovna mesta v organih državne uprave, v občinski upravi, v institucijah Evropske Unije ter v različnih mednarodnih organizacijah.


Tekom študija na FDŠ študentje pridobijo znanje:

  • kako deluje država in kakšna pravila v njej veljajo,
  • kako delujejo mednarodne organizacije, kot so EU, OZN, NATO, OECD, katerih članica ja Slovenija,
  • o človekovih pravicah in svoboščinah,
  • o delovanju sodišč, pred katerimi lahko te svoje pravice zaščitimo,
  • o vsakdanjih upravnopravnih zadevah, kot so odmera davkov, izdaja gradbenih dovoljenj, dovoljenj za bivanje, prekrški,

Vse to so znanja, ki študentom ne pridejo prav le na delovnem mestu, temveč tudi zasebno.

INFORMATIVNI DNEVI NA FDŠ

PETEK 9. 2. 2018

Brdo pri Kranju (Oranžerija) ob 10.00 in ob 17.00

Maribor (Črtomirjeva ulica 11) ob 17.00

Ljubljana (Cankarjevo nabrežje 11) ob 10.00 in ob 17.00

SOBOTA 10.2. 2018

Ljubljana (Cankarjevo nabrežje 11) ob 12.00

Maribor (Črtomirjeva ulica 11) ob 10.00

Več informacij TUKAJ.