Večer z Manco Košir: Saša Pavček in Zastali čas

V nedeljo, 14. februarja, ob 18. uri se bomo pred našimi zasloni spet srečali na Večeru z Manco Košir, v živo iz MGLC Švicarije.

Večer z Manco Košir: Saša Pavček in Zastali čas (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
5. 2. 2021

Večer bo uglašen prešernovsko, zato se bo Manca pogovarjala o novi pesniški zbirki Saše Pavček ZASTALI ČAS. Poleg avtorice, priznane igralke, pesnice in dramatičarke, bo gost Tomaž Flajs, geštalt psihoterapevt in ljubitelj poezije.

V knjigo Saše Pavček z nežnimi ilustracijami Mateje Kovačič vstopimo s pesmijo Dramatični mir osame, v kateri lirski glas spozna: prihodnost zavisi samo od ravnovesja zdaj. Počasi potujemo skozi pet ciklusov: Zastali čas, Luč breztežna, Žalostinke za mamo, Korzet besed in Geste in katarze.

Poezija Saše Pavček je doživeta in iskrena, zato močna, ko poje hvalo zemlji in dobroti rok, se spominja ljubih umrlih, zapoje žalostinke za pokojno mamo ter se hudomušno zavrti, ko vstopi v gledališki svet med svoje ljudi. Ko srce predeluje izkušnje, se rodi poezija duše za dušo, zato zmore nagovoriti slehernika.

Dogodek bo v neposrednem prenosu na voljo na facebook profilu MGLC, kasneje si boste posnetek lahko ogledali tudi na youtube profilu MGLC.