Večer z Manco Košir: Življenje ljudi, rastlin in živali je usodno odvisno od povezanosti

V nedeljo, 10. januarja, ob 18. uri se bomo pred našimi zasloni ponovno srečali z Manco Košir, v živo iz MGLC Švicarije.

Večer z Manco Košir: Življenje ljudi, rastlin in živali je usodno odvisno od povezanosti (foto: švicarija) švicarija
7. 1. 2021

V tokratnem Večeru z Manco Košir se bo z gostoma pogovarjala o knjigi Mungi Ngomane UBUNTU: Afriška modrost o povezanosti vseh ljudi.

Mančina gosta bosta Ladeja Godina Košir, ustanoviteljica in direktorica platforme Circular Change, in Blaž Peršin, direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljana.

Življenje ljudi, rastlin in živali je usodno odvisno od povezanosti, na kar je individualizirana družba tako imenovanega razvitega sveta pozabila. Obdobje koronakrize je zamajalo temelje tega prepričanja in pokazalo, da bomo preživeli le, če bomo soustvarjali skupnosti. Afričani modrost povezanosti učijo iz roda v rod že stoletja. Navdihujoče zgodbe o pomenu povezanosti – "skupaj stojimo, ločeni pademo" – je v dragoceni knjigi UBUNTU zbrala Mungi Ngomane, spremno besedo pa je napisal njen ded Desmond Tutu, Nobelov nagrajenec za mir.

Bi lahko v novo leto 2021 vstopili s pomembnejšim sporočilom, kot ga prinaša UBUNTU?

Dogodek bo v neposrednem prenosu na voljo na facebook profilu MGLC, kasneje si boste posnetek lahko kadarkoli ogledali tudi na youtube profilu MGLC.