Vedsko, balijsko in staroslovansko duhovno iskanje

Katedra Veduna vabi na intenziv z naslovom Vedsko, balijsko in staroslovansko duhovno iskanje - SVETA GEOMETRIJA ŽIVLJENJA IN OBLIK.

Vedsko, balijsko in staroslovansko duhovno iskanje (foto: profimedia) profimedia
6. 3. 2017

CIKEL DELAVNIC/INTENZIVOV S STARODAVNIMI INICIACIJAMI OBUJANJEM DUHOVNIH MODROSTI IN MISTERIJEV ŽIVLJENJA

DUHOVNA MODROST SLOVANOV, STAROSLOVENCEV IN DRUGIH KULTUR
staroslovenska in slovanska starosvetnost ter njuna prazgodovinska, indoevropska, starovedska,
kelto-ilirska in grško-egipčanska duhovna dediščina v povezavi z modrostmi različnih kultur sveta

VI. Vedsko, balijsko in staroslovansko duhovno iskanje

SVETA GEOMETRIJA ŽIVLJENJA IN OBLIK

Sobota, 11. 3. 2017 od 16:00-20:00
(MaxxFIT, Ulica Jožeta Jame 14a, LJ)

Sodobnik je žal že davno izgubil zavedanje o lastnem mnogodimenzionalnem bitju in pozabil starodavno znanje o meddimenzionalnem potovanju med ravnmi zavesti, med pravljičnimi svetovi večrazsežnostne resničnosti. Pozabil je prisluškovati nevidnemu in neslišnemu. Ne zna več poslušati s srcem in z notranjim ušesom. Pravljični svetovi duše so zanj žal povečini že izgubljeni, dimenzije nad fizično (ali nad 3. ravnjo) je v zadnjih stoletjih tudi hote prezrl, le tisti odprtejši in širše zavesti pa jih še vedno zaznavajo. Naše misli in čustva so zrcalo zavesti ali duha, pa veličastnih zvočnih valovanj brezmejnega in brezčasnega, neskončnega in večnega, ki ustvarja vse obstoječe. Odmev težko doumljive Inteligence življenja. Ubrana uglašenost uma in občutij nam prinaša mir in radost, obilje in nezamejeno ustvarjalnost. Zato je mojstrstvo obvladovanja uma in čustev odgovor na naša iskanja sreče. V tem morajo biti mojstri tudi vsi svečeniki in zdravilci (balijani) indoevropskega pravljičnega Balija, pa starovedski indijski ršiji in džotiši ter seveda tudi staroslovenski kresniki in balijani. V njihovih učenjih starovedska modrost živi še danes. Šesta raven nas odpira v balijsko in slovansko mavrično pestrost; h svetlobi zvoka, k pestrim simbolom svetlobe in duha. Ključ te delavnice predstavljajo (vedsko) balijski simboli svetlobe zvoka in groma ter žezlo ali kopje slovanskega Boga PERUNA ali GROMOVNIKA.

S seboj prinesite cvet in sadež za daritev, kristal, podloge in odeje za sedenje ali ležanje ter se oblecite v bela oblačila.

Pravočasno se prijavite, saj so prijave obvezne najkasneje tri dni pred delavnico na: prijave@veduna.si

Več informacij o posameznih intenzivih je objavljenih na http://www.veduna.si/intenzivi.htm.