Vrača se veliki dogodek 500 PODJETNIC

Po odsotnosti se vrača dogodek 500 Podjetnic pod sloganom Energija za prihodnost – Služb ne iščemo, mi jih ustvarjamo. Program prireditve je posvečen energiji za prihodnost, novim delovnim mestom in vplivu podjetniške dejavnosti žensk na okolje in družbo. 

Vrača se veliki dogodek 500 PODJETNIC (foto: profimedia) profimedia
16. 3. 2023 | Promocijsko sporočilo

Letošnji dogodek bo po koronski odsotnosti potekal 6. aprila 2023 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. 

Družbeno aktualne vsebine

Na največjem srečanju slovenskih podjetnic želijo ponuditi javnosti premislek tudi o energetskih virih, o možnostih in o pomenu posameznikove energije pri ustvarjanju pogojev za prihodnost, o potencialu za delovna mesta pri ženskih podjetjih, o intelektualni lastnini in podpornem okolju.

Pokroviteljstvo dogodka sta letos prevzela predsednica državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič in minister za gospodarstvo Matjaž Han, nacionalni partner pa je SPIRIT javna agencija. Z njimi bodo tudi direktorica Urada za intelektualno lastnino mag. Karin Žvokelj, direktorica javne agencije AJPES in drugi predstavniki inštitucij in gospodarstva.

Predstavitev izjemnih zgodb

Svoje poslanstvo bo na dogodku predstavilo 20 izjemnih žensk, ki so še posebej zaznamovale slovenski prostor s svojo energijo in družbeno angažiranostjo na področju podjetništva, gospodarstva, družbenih dejavnosti, športa in dobrodelnosti. Vsem pa je skupna podjetnost in dejstvo, da so aktivne podjetnice.

Njihove navdušujoče zgodbe bodo predstavljene v kratkih video nagovorih, prisotne pa bodo tudi na sami  prireditvi. 

Tematska in sponzorska omizja

Posebna podpora mreženju bo tudi ureditev dvorane na Gospodarskem razstavišču, v kateri bodo razmeščene okroglih mize, ki omogočajo prijeten pogovor in poslovne stike v posebnih terminih, namenjenih barvnemu mreženju. Mreženje bo moderirala evangelistka kreativnosti mag. Nastja Mulej.

Kaj se bo dogajalo?

Med dopoldanskimi vsebinami bodo uvrščene kratke predstavitve najrazličnejših področij in dejavnosti, ki prispevajo k večji učinkovitosti podjetja, boljšemu vodenju, kvalitetnim delovnim odnosom in osebnostni rasti. Te  vsebine bodo nanizale govornice in govorniki, kjer je še posebej izpostavljen nastop dr. Tomaža Žagarja, predstavnika Gen Energije.

 • Najboljši vir energije za uspeh? - dr. Tomaž Žagar
 • Osebna blagovna znamka - ključ do obilja– mag. Maša Popović
 • Osebna energija – dr. Aleksander Šinigoj
 • Lahko sem srečna in uspešna – Tanja Skaza
 • Moč mojega vedenja  – mag. Irena Deželak
 • Podatki kot gonilo uspeha – mag. Mojca Kunšek
 • Človek, gibljivi kapital podjetja - Sabina Ivanković
 • Trajnostni cilji in podjetništvo  – Actimpact
 • Od korporacije do posameznice  – Karmen Pangos
 • Skriti vir energije in temelj ravnovesja – družina Nataša Kogoj
 • Znanost in življenjska izkušnja – dr. Špela Miroševič 

Projekt Actimpact: za kaj gre?

Kot ugotavljajo, ženske vključujejo v svoje dejavnosti priporočila trajnostnega razvoja, ne da bi to posebej zasledovale. Projekt Actimpact, ki ga podpira tudi google.org, je v letošnjem letu oblikoval prvo skupino podjetnic tako začetnic kot tistih z daljšo podjetniško izkušnjo, in opravil tudi evalvacijo njihovega vpliva na okolje in družbo (impaktizacija). Udeleženke programa iz prve generacije se bodo predstavile tudi na stojnici.

V okviru razmišljanja o vplivu, ki ga ima človekova dejavnost na okolje bo govorila predstavnica podjetja Climate Partner, Manca Jurca, s temo Podnebne spremembe: od besed k dejanjem. Kako in zakaj lahko vsako podjetje, tudi majhno, prispeva k nižjemu ogljičnemu odtisu.

Dogodek tudi z dobrodelno noto

Z žrebanjem srečk in donacijami bodo zbirali sredstva v podporo Fundaciji CTNNB1, ki zbira sredstva za razvoj genskega zdravila za otroke z redko boleznijo sindrom CTNNB1.

Razstavljavci in sponzorji bodo na stojnicah predstavili svojo ponudbo, da pa bi pospešili prodajo, bodo med udeleženke z žrebom razdelili 200 bonov v vrednosti po 5 EUR.

In še strokovni posvet 

Ta je tokrat namenjen vprašanju razvoja ženskega podjetništva in ustreznemu podpornemu okolju, zaščiti intelektualne lastnine in inovativnosti žensk. Podporno okolje za podjetnice pomembno prispeva k uspešnosti podjetij, ki jih ustanavljajo ženske, dostopnost do semenskega kapitala ali ustreznih posojil pa omogoča njihovo rast in internacionalizacijo. 

Pričakujejo sodelovanje različnih poklicnih skupin, klubov in združenj poslovnih žensk tudi iz sosednjih držav.

Sodelovali bodo:

Agencija SPIRIT - mag. Mojca Skalar Komljanc, vodja programa
Ministrstvo za gospodarstvo - mag. Miša Osterc, koordinatorica za
enake možnosti
Urad za intelektualno lastnino - mag. Karin Žvokelj, direktorica
Slovenski podjetniški sklad
AJPES - mag. Mojca Kunšek, direktorica
Skupnost slovenskih podjetnic / Zavod Meta - Marta Turk, direktorica
GZS Zbornica osrednjeslovenske regije – mag. Marjana Majerič,
direktorica
SKB banka - mag. Anita Stojčevska, glavna izvršna direktorica
Benedetti Life - Matea Benedetti, direktorica
ClimatePartner Austria GmbH – Manca Jurca

Program bo moderirala Marjana Grčman.

Kontakti za več informacij o programu: info@500podjetnic.si
Telefon: 030 756-725 ali 041618091

Prav prisrčno vabljene podjetnice in podjetne ženske, in vsi, ki verjamete v podjetnost žensk.