Vrtec Hansa Christiana Andersena vabi na otroški Živ Žav

V soboto, 4. junija, ste med 9. in 13. uro vabljeni na dobrodelni že 10. otroški Živ Žav v organizaciji vrtca Hansa Christiana Andersena iz Šiške.

24. 5. 2011

Živ Žav bo potekal v enoti Marjetica (Bitenčeva 4, Ljubljana, za OŠ Valentina Vodnika – nasproti koseške tržnice).

Letošnji Živ Žav bo še posebej svečan, saj praznujemo tudi 80. obletnico vrtca in 30. obletnico enote Lastovica.

S pomočjo raznovrstnih otroških delavnic, zanimivih kotičkov, različnih predstavitev in številnih nastopajočih se bodo v vrtcu že deseto leto zapored trudili privabiti čimveč obiskovalcev. Namen dogajanja je zbiranje sredstev za pomoč otrokom iz socialno šibkejših družin. Izkupički srečelova, prodaje piškotov domače peke staršev otrok iz vrtca in ostalih dobrot bodo preko nastalega fonda omogočili enakopravno udeležbo otrok pri nekaterih samoplačniških aktivnostih – vrtec v naravi (letovanja, zimovanja) in pomoč družinam ob izrednih dogodkih, ki jih doletijo.

Lani se je dogodka udeležilo več kot 2.000 obiskovalcev, zbrali pa smo  4.474 evrov. Skupaj z donacijami je lanski izkupiček sklada znašal 9.059 evrov, s čimer smo 86 otrokom omogočili zimovanje oz. letovanje, sklad pa je financiral tudi nabavo nadstandarne športne in druge dodatne opreme za vse otroke vrtca.

Hkrati je prireditev tudi dokaz dobrega sosedskega sodelovanja med vrtcem in osnovno šolo Valentina Vodnika, saj je Živ Žav že pred leti prerasel vrtčevski prostor in se po dogovoru z omenjeno šolo razširil tudi v njihove prostore.

Kaj vse se bo dogajalo?

Kotičkov je mnogo: živalski, žonglerski, glineni, skavti, lutkovne predstave, izdelava lutk, medeni kotiček, vrtnarski… Tekom dneva pa se bodo vrstili tudi različni nastopi: otroci in starši našega vrtca, Valentinke, predstava LGL Vžigalnik, pevski nastopi otrok in še in še.

Dogodke bo tudi letos povezoval naš uspešen igralec Marko Mandić.

Kot vsako leto se bodo gasilci predstavili z gasilskimi avtomobili in opremo za gašenje, policisti s policijskimi avtomobili, motorji, kolesi, psi in konji, ki bodo na prireditvi prisotni ves čas.

V primeru slabega vremena ne odpade, ampak se kotički preselijo v notranje prostore vrtca in OŠ V. Vodnika.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri