Vsaka rastlina v sebi nosi zgodbo

Delavnica: Eterična olja in njihova uporaba

26. 3. 2015

Vsaka rastlina v sebi nosi zgodbo, ki je v polnosti najverjetneje ne bomo nikoli uspeli razkriti. Lahko pa razberemo velik del tistega, kar nam pripoveduje, če odpremo čute za njena subtilna sporočila.

Rastlinski svet z nami komunicira brez besed, a zato nič manj zgovorno – z vonjavami, barvami in oblikami. Včasih tako diskretno, da komaj zaznamo sporočila, drugič pa kričeče in opazno, da jih nikakor ne moremo spregledati, a jih najpogosteje ne razumemo zares.

Dr. Petra Ratajc že vrsto let raziskuje rastlinski svet in njegovo govorico ter sestavlja sporočila rastlin v besede in stavke. Kot biologinja znanja o fiziologiji rastlin in delovanju človeka ter poznavanje analitskih metod vpleta v aromaterapevtsko uporabo dišečih esenc, kamor rastlina shrani svojo bit. Spoznanja o eteričnih oljih in aromaterapiji pa z veseljem deli z vsemi tistimi, ki se vračajo nazaj k starim, preverjenim načinom uporabe rastlin za izboljšanje stanja telesa in duha.

Vas zanima, kje v rastlinah nastajajo eterična olja? V katerih rastlinah jih najdemo in kako jih iz njih pridobivamo? Kaj vpliva na kakovost eteričnih olj in kako oz. kje kupimo res prava, naravna olja brez kemičnih dodatkov?

In nenazadnje (a najbolj pomembno):

Kako in katera eterična olja uporabljamo za kaj?

Nekaj namigov:

Eterično olje rožmarina spodbuja cirkulacijo in stimulira misli. Nekaj kapljic dodajte masažnem olju in razbolele mišice bodo preteklost. Če jih kanete v izparilnik, pa bodo vaše misli takoj bolj jasne, hitreje se boste skoncentrirali in lažje študirali ter si zapomnili snov.

Sveže dišeče eterično olje sladke pomaranče deluje spodbujevalno in je prava izbira za oblačne dni, ko smo depresivni in nam primanjkuje energije.

Priljubljeno eterično olje sivke, ki v nas zbudi spomine na počitnice ob morju, blaži bolečine in celi rane, primerno je za uporabo na opeklinah, praskah in žuljih. V izparilnik kanite nekaj kapljic, če ste žalosti ali razrvani, saj pomirja in uravnoveša razburkana čustvena stanja ter odpravlja nespečnost.

Pravzaprav je eterično olje sivke velikokrat prva izbira in rešitev za 1001 problem ali stanje, zato vam bodo aromaterapevti svetovali, da v vaši domači lekarni nikoli ne sme manjkati steklenička kakovostnega olja te izrazito dišeče sredozemske rastline.

A pozor - čeprav so eterična olja dišeč hobi, lahko ob nepravilni uporabi postanejo tudi nevarna, zato je izobraževanje o njih in njihovi varni uporabi nujno, preden začnete s prakso na sebi, domačih ali prijateljih. Dr. Petra Ratajc vas bo na seminarju s praktično delavnico Eterična olja in njihova uporaba poglobljeno seznanila s teorijo in prakso, pravilo in varno uporabo.

Spoznali boste 8 univerzalnih eteričnih olj, izvedeli, katera eterična olja in kako uporabiti v primeru stresa in pomladanske utrujenosti, prehlada, za sprostitev in poživitev, za izboljšanje razpoloženja ... ter se naučili sami izdelate dišeče izdelke za vsakodnevno uporabo - kopalno sol, pršilo in roll-on z mešanico eteričnih olj – tudi za varno in brezskrbno pohajkovanje v naravi brez strahu pred piki žuželk in klopov.

Na delavnici bo dr. Petra Ratajc, ki se je z eteričnimi olji srečala zelo od blizu leta 2008 pri raziskovalnem delu vrednotenja kakovosti slovenskih virov žajblja in kraškega šetraja, podrla nekaj popularnih mitov o eteričnih oljih in ter odgovarjala tudi na še tako zapletena vprašanja udeležencev.

Pohitite s prijavami, število mest je zaradi delavniškega in individualnega dela omejeno!

Preberite več o seminarju in delavnici 

Kdaj: 10. in 11. aprila; petek 17.30-20:30, sobota 9.00-18:00 z odmorom za kosilo

Cena (vključuje gradivo): 140 € / 120 € za vpisane v redni program Infopatije

Kje: na Akademiji za zdravilstvo, Stegne 21, Poslovna stavba Iskra, Šiška, Ljubljana

Kako do Akademije

Informacije in prijave:

www.zdravilska-akademija.si

I: info@zdravilska-akademija.si

T: 01-513-11-46

M: 051-377-388

Spremljajte nas tudi na FB

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri