Yoga Conference prvič v Sloveniji

Prva mednarodna joga konferenca, zasnovana po konceptu svetovnih konferenc, bo potekala zadnji vikend v oktobru, natančneje med 26. in 28. oktobrom v hotelu Mons v Ljubljani.

27. 10. 2012

Joga je univerzalni jezik, ki povezuje. Osnovna filozofija je povezovanje treh ključnih sestavin našega bitja – uravnoteženje in povezljivost človeškega duha, uma in telesa. Joga deluje na posamezniku, ki ozavešča pomembnost duhovne in fizične uravnoteženosti za višji cilj povezljivosti posameznika z njegovim širšim okoljem.

Številne prednosti joge se odražajo v večji sposobnosti obvladovanja stresa, izboljšani gibljivosti, povečanju mišične mase in prožnejšem tkivu. Redna joga praksa vzpodbudi vsesplošno boljše počutje, kar lahko potrdijo številni uporabniki te, že več kot 5.000 let opevane, življenjske filozofije.

Cilj Ljubljana Yoga Conference 2012 je z letošnjim letom pričeti nekaj popolnoma novega in navdušujočega. Predvsem pa uporabnega in koristnega za vse in vsakogar, ki so že ozavestili, da je joga več kot zgolj občasna vadba. Da je to filozofija priporočil in napotkov za življenje ter način funkcioniranja v vsakdanjiku, ki zajema vrsto različnih pristopov, ki že tisočletja omogočajo harmonično povezati telo, um in duha.

Imena, ki napovedujejo nepozabno joga izkušnjo za vse zavzete jogiste, entuziaste in tiste, ki se šele podajajo na pot joge, so svetovno znani joga učitelji in karizmatični posamezniki, katerih energija in znanje se bo pretočilo v prakso.

Ljubljana Yoga Conference 2012 bo gostila mednarodno znano učiteljico joge, avtorico in strokovnjakinjo za zdravje in wellness Tiffany Cruikshank. Tiffany je znana po svoji igrivi pozornosti do detajlov in strastni predanosti praksi. Njena usposobljenost v akupunkturi in športni medicini daje pomen njenim joga tečajem, ki so močno osredotočeni na anatomijo, vse skupaj pomešano z njenim poznavanjem kitajske medicine in njeno značilno igrivostjo, kjer gibanje uporablja kot zdravilo.

Savina A. Ritter je mednarodna mojstrica joge obraza, avtorica štirikrat razprodane knjižne uspešnice Zamenjam razsvetljenje za hiter vibrator, DVD-ja Trening obraznih mišic, notranjih organov in žlez, Face Force Yoge – edine vadbe, ki trenira tudi obraz in endokrini sistem. S Savino se bodo udeleženci lahko naučili aktivirati svoj endokrini sistem in ugotovili ali so ženske prsi krona ali rana ženske energije.

Katja Mlakar jogo občuti, kot ELIKSIR ŽIVILJENJA - nektar večne mladosti, gibkega telesa in prožnega uma. Je certificirana I.Y.F. joga učiteljica, ki bo na konferenci razkrila kako umirimo um in razširimo srce ter dosežemo idealno ravnotežje.

Boris Georgiev, Bolgar, ki od leta 1991 živi na Dunaju, je certificirani Sivananda Yoga učitelj, ki od leta 2000 intenzivno prakticira in poučuje Ashtanga Vinyasa Jogo.

Danijel Dubičanac prihaja na konferenco iz Zagreba in prakticira jogo od leta 1993. Več let dnevne prakse mu je pomagalo, da je okreval po hudi nesreči. Večino svojega prostega časa nameni praksi Acro Joge, ki jo bo skupaj s Slovenko Evo Brovinsky predstavil na letošnji Ljubljana Yoga Conference 2012.

Eva Brovinsky se je leta 2010 prvič srečala s terapevtskim letenjem. To prelepo vadbo, ki združuje principe joge, ljubeznivi dotik tajske masaže in dinamiko in moč akrobatike je takoj začela širiti v Sloveniji.

Pedro Franco, San Francisco, California je jogi, fizioterapevt, joga terapevt in osebni svetovalec. Pedrov širok spekter znanja bo predstavljen na konferenci v več različnih delavnicah, ki bodo gotovo nepozabna pozitivna izkušnja.

Tom Hoppel je odrastel v New Jersey-ju, ZDA in leta 2004 odprl Yogasanas studio v Budimpešti, kjer sedaj tudi živi in dela. Tom več mesecev na leto preživi v Indiji in z blagoslovom svojih gurujev zavzeto in predano poučuje Ashtanga Vinyasa Jogo znanja željnim po celem svetu.

Davor Haber in Robert Henderson bosta udeležence konference popeljala v svet Tajske Joga Masaže, dela z energijami ter duhovne ozdravitve.

Daša Lakner, ustanoviteljica Agniyoga Centra bo v svoji prvi vadbi predstavila kako nam zakloni pomagajo premagati strahove, frustracije ter nas učijo, da živimo z odprtim srcem ter strastjo in ljubeznijo do življenja. Druga njena vadba bo ustvarjalna v variacijah ravnotežnostnih položajev na eni nogi, v različnih kombinacijah rok in nog ter kot takšna ustvarja globoko koncentracijo, umiritev misli, odkriva sproščenost, igro in veselje znotraj prakse Vinyasa joge.

Sat Pavan Kaur, duhovno ime učiteljice kundalini joge Petre Smrtnik, pomeni "Princesa / Levinja miline in resnice, ki je nosilka prane, diha življenja". S Petro bo možno spoznati svoje poslanstvo in občutiti moč Kundalini joge.

Ana Rozman – Tarandeep Kaur je certificirana učiteljica Shakti dance® – Joge plesa. Pri jogi plesa v ples vnašamo zavest. Plešemo s pozornostjo na dihu, na gibanju telesa in postanemo eno s svojim lastnim kreativnim izrazom, ki prihaja globoko iz naše notranjosti. Ana – Tarandeep Kaur iskreno verjame, da se prav skozi ples, ki je prežet z zavedanjem, radostjo in milino, najlažje izrazi svetloba naše duše.

Mia Pirnat - Slovenka, ki je svoj prostor pod soncem našla na Deviških otokih, kjer vodi Sundance Retreat joga studio. Je certificirana Jivamukti joga učiteljica.

Anja Kuehnel je direktorica Jivamukti Yoga Berlin in certificirana Jivamukti joga učiteljica.

Anja Brenko je učiteljica joge s certifikatom Mednarodne joga zveze. V praksi uspešno prepleta intenzivno vadbo joge, v katero vključuje izvirne gibe in položaje, obenem pa uči kako pomembna je sproščenost in radost.

Karlo Vizek, katerega zvočno popotovanje se je pričelo v letu 2006, ko se je udeležil koncerta z gongi in drugimi eksotičnimi inštrumenti. Mesec dni kasneje je že imel svoj prvi gong. Nastopati je začel v letu 2010. V dveh letih je igral z najboljšimi gongisti na več kot 200 nastopih.

Nina S. Vukas je izkušena učiteljica joge licencirana na ravni 500 (ERYT 500) in ustanoviteljica Sangha Yoga Centra v Zagrebu, Hrvaška. Prav tako vodi mesečne delavnice, učiteljske tečaje, izvaja joga oddihe in pomaga svoji učiteljici Shiva Rea na svetovnih usposabljanjih učiteljev.

Petros Haffenrichter je eden izmed prvih certificiranih naprednih Jivamukti joga učiteljev s strani Shanon Gannon in David Life. Živi v Nemčiji – Munchen, kjer vodi dve Jivamukti joga šoli.

Belinda Sutan je Iyengar joga učiteljica, ki se je v letih prakticiranja joge podrobneje spoznala tudi z drugimi stili joge, ki jih sedaj uspešno kombinira v izvajanju svojih joga učiteljskih delavnic.

Alenka Korošak Humar se z anatomijo gibanja (joga, pilates, ples) in kineziologijo besed (ljubiteljsko tudi piše ter se igra z besedami) ukvarja že preko trideset let. Je učiteljica hatha joge z dodatno pridobljeno mednarodno diplomo Hormonalne joga terapije pri znani Brazilki prof. Dinah Rodrigues. Ima tudi diplomo iz refleksoterapije.

Eva Lina Rotar je strokovni vodja Šole za učitelje joge Joga Do, so- avtorica knjige Mahabharata in joga, so- avtorica DVDja Hatha flow sadhana in DVDja Vinjasa flow sadhana.

Vsi praktikanti in ljubitelji joge se na konferenco lahko prijavijo preko spletnega obrazca ali kar na sami konferenci.

Na voljo so dnevne kotizacije in ugodnejši dvodnevni in tridnevni paketi. Za vse tiste, ki bi želeli obiskati le eno posamezno 2 urno delavnico je na voljo kotizacija 20€.

Organizator konference, Amrtitam joga studio, je poskrbel tudi za glasbeno popestritev programa v obliki sobotnega Kirtan večera, vstop je prost, začetek koncerta v soboto, 27. oktobra 2012 ob 20.30 uri v Hotelu Mons.

Več: www.ljubljanayogaconference.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri