Žarenje novih energij jeseni spet v Klubu CD

V Cankarjevem domu se med številnimi umetniškimi in kongresnimi dogodki skriva tudi cikel inovativnih pogovornih večerov z imenom ŽARENJE NOVIH ENERGIJ. Radovedni publiki prinaša cvet slovenskih raziskovalcev uma, podzavesti, zdravja in prizadevanj za rast posameznika in družbe na križiščih med znanostjo, umetnostjo in duhovnostjo.

Urška Lan, Sun of art: UGODEN VETER; akril na platno (foto:  Urška Lan, Sun of art: UGODEN VETER; akril na platno) Urška Lan, Sun of art: UGODEN VETER; akril na platno
6. 7. 2015

Druženja ustvarja producentka in avtorica Tadeja Zupan Arsov. Za uvod je že lani povabila inovatorko Urško Lan, ki dosega izjemne rezultate z energijskimi portali, imenovanimi Sun of art. Njuna posebna gostja je bila mag. Violeta Bulc, ki je na prvem Žarenju v Klubu Cankarjevega doma suvereno spregovorila o šamanizmu in ugodnih valovih energije za celo družbo še pred svojim odličnim vstopom v mednarodno politiko.

V igrivih, a poglobljenih druženjih se je zvrstilo že osem večerov z blizu 20 gosti (poleg omenjenih še inž. Jože Žmavc, Vida Mokrin Pauer, Asja Širovnik, Melita Zupančič, Dergi, Mateja in Matej Šetinc, Anita Kejžar Škulj, Tina Turk ...); letos jeseni pa se obetajo štiri poslastice, izjemni gostje: decembra bo zaradi velikega zanimanja za Marjana Ogorevca Klub Cankarjevega doma zamenjala Linhartova dvorana!

Avtorica publiki v sproščenem pogovoru ponudi nekaj esence življenjske zgodbe gostov, unikatne zaradi njihovih odločitev na preseku ustvarjalnosti, znanja in duhovnosti; gostje predstavijo, kaj so njihova dognanja, ki se potrjujejo v praksi, velikokrat podprta tudi z izidom knjige. Praktični prikaz dela z energijami pa je posladek, ki ga publika pričakuje z zadržanim dihom.

Za najboljše možno razpoloženje skrbi vsakokrat tudi energijska scenografija: goste na odru ožarjajo portali, energijske slike Urške Lan pod imenom Sun of art, ki so informirane in energetizirane v dobro posameznika in družbe. Doživetja, ki se sprožijo na teh četrtkovih druženjih, začarajo publiko, tako da se Klub Cankarjevega doma prelevi še pozno v noč v klepet in izmenjavo izkušenj ob kozarčku Vivo Cateringa.

In kdo so jesenski gostje? V drugem delu druge sezone Žarenja se bodo zvrstila velika imena: 17. 9. dr. Aleksander Šinigoj, 15. 10 dr. Lucija Mulej Mlakar in Rupert Gole, 19. 11. dr. Yuri Yatsko in Urška Lan ter 17.12 Marjan Ogorevc s kabalistično invokacijo Marka Hribernika z zborom Pro anima; takrat izjemoma v Linhartovi dvorani CD, ko bodo Žarenja z zaključnim druženjem praznično sklenila leto.

Več o gostih:

17. 9. 2015

Dr. Aleksander Šinigoj

dr. Aleksander Šinigoj

Hipnotično doživetje dobro odmerjenih besed

Na predavanjih govori dve, tri, pet ur, še pa še, in še bi ga poslušali. Publiko pripravi do solz in ... sprememb. Vse po vrsti kar tika. Doktoriral je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in magistriral tudi na Univerzi Salford v Manchestru. Je strokovnjak za informacijsko tehnologijo in asistent enega največjih genijev na svetu za osebnostno spremembo, so-ustanovitelja Nevrolingvističnega programiranja (NLP), dr. Richard Bandlerja. Oče treh otrok, avtor knjižnih uspešnic na Amazonu (med drugim tudi hecnih knjig brez ene same črke). Ve, da sta za človekovo spremembo in razvoj potrebna močna želja in jasen cilj. Ve, da lahko med 60.000 mislimi v toku dneva izklopi avtopilota; ve, kaj hoče, in do tja tudi pride. Mu uspeva? Zelo. Koliko let bo še to delal? Tu si je pa dr. Aleksander Šinigoj zadal čisto poseben izziv.

Več na www.mastermindakademija.si

Foto Simon Grižonič

15. 10. 2015

Dr. Lucija Mulej Mlakar in Rupert Gole

dr. Lucija Mlakar in Rupert Gole

Misli velike misli, živi velike sanje

Kapital, duhovni in materialni, se najbolje povežeta na praktičnem preskusu podjetnega poslovnega modela. Kljub še tako smelim idejam ne gre vedno gladko, vsaj ne takoj. Doživi pa organsko rast, če so bila semena položena v zemljo v pravem trenutku. Tako rast razvojnih potencialov opazuje ter s svojim antropološkim opazovanjem tudi spodbuja prof. dr. Lucija Mulej Mlakar. Ki ugotavlja, da večini ljudi ne uspe kvantni skok zavesti: „Ko je razvidno, da cilj ni v končnih rezultatih (hoje po vodi), pač pa v izboljšanju kvalitete življenja vseh, stopamo v polje duha, ki ni pragmatično."

Taka polja že obdelujejo v podeželskem okolju občine Šentrupert, kjer svoje inovacijske poslovne modele uveljavlja župan in podjetnik, inženir arhitekture in ambasador znanja Rupert Gole. V občini, ki postaja model za druge v smislu energetske samooskrbe z lesom, dobiva nagrade in postaja utelešenje tega, kar piše antropologinja v svoji najnovejši knjigi: „Ni več starega trenutka. Odločili ste se, da spoznate ostale svetove. V sebi veste, kateri svet je za vas. Pojdimo skupaj."

www.molga.si in www.sentrupert.si

Foto Uroš Zagožen (L. M. M.)

Foto Alenka Lamovšek (R. G.)

19. 11. 2015

Dr. Yuri Yatsko in Urška Lan

Dr. Yuri Yatsko in Urška Lan

Dojeti to, o čemer še ne moremo govoriti

Yuri Yatsko je doktor fizike, psiholog in mojster za dvig mentalnih sposobnosti, v Sloveniji že blizu dve desetletji brez spletne strani in reklam širi svoja odkritja. Po sogovorniku hitro presodi, do kod bo izzval meje slišnega in vidnega spektra. Urška Lan pa je diplomi iz ekonomije in sociologije za trenutek odložila črn pas v karateju in še marsikaj, da že deseto leto slika v kanaliziranem stanju zavesti. S širokim poznavanjem ezoteričnih znanj pomaga vsem, pripravljenim na dobro čistilno akcijo: nauči, kako se je treba potruditi za rast, na tej poti odpustiti za vse, kar smo ali so nam storili slabega iz nevednosti, in v hvaležnosti stremeti po najboljšem možnem. Kako bosta v tem prizadevanju resonirala fizik in kreatorka energijskih portalov? Ko se srečata v prostoru, ki je večji, kot ga opišejo besede?

Dr. Yatsko pravi, da slike Urške Lan nagovarjajo dušo in govorijo iz narave. Tako govorijo fiziki? Naj nam izkušnje zagonetnega raziskovalca in energijske slikarke dajo krila za razumevanje tega, o čemer sploh ne moremo govoriti.

www.sunofart.net

Foto Sun Tza

17. 12. 2015 * izjemoma v Linhartovi dvorani

Marjan Ogorevc

Marjan Ogorevc

Eno je enostavno, vse drugo ... je

Bioterapevt, atletski trener, avtor blizu desetih knjig, izdanih doma in v tujini, vrhunska avtoriteta v delu z energijami je ustanovitelj centra Enost (od 2003) in šole za bioterapevte; raziskuje nove možnosti za učinkovito celostno zdravljenje z vključevanjem naravnih načinov zdravljenja; pred leti je sodeloval v sekciji, ki si je prizadevala za sprejetje zakona o zdravilstvu. Znanje trenerja in bioterapevta je združil tudi v vrhunskem športu. Osnovni koncepti njegove zdravilske metode so: delovanje, odkrivanje vzrokov za težave in prevzemanje odgovornosti.

Marjan Ogorevc je neizprosno iskren vodnik skozi svetove, tiste, ki jih najdemo na globusu Zemlje, in skozi vse druge, ki so že v nas. Pot z njim je več, kot so nam do zdaj prišepnile najbolj divje sanje. Vabljeni.

kabalistična invokacija – Marko Hribernik z zborom Pro anima

www.marjanogorevc.si

Foto Borut Peterlin