Zbiranje papirja in hrane v pomoč živalim

4. 10. 2017
Deli
Zbiranje papirja in hrane v pomoč živalim (foto: profimedia)
profimedia

V tednu, ko obeležujemo svetovni dan živali, jim lahko pomagate – s starim papirjem! Ta ni zgolj odpadek, pravijo v Društvu za zaščito živali Ljubljana. 

V soboto, 7. oktobra, organizirajo že 20. akcijo zbiranja papirja v pomoč živalim. Med 8. in 18. uro lahko pred Center Interspar Vič v Ljubljani prinesete star papir in hrano ter opremo za živali.

Zbrana sredstva bodo koristno porabljena

Akcija poteka že deset let, z njo pa društvo zbira sredstva in hkrati osvešča o pomenu odgovornega odnosa do živali. Del zbranih sredstev od prodaje papirja bo namenjenih Zavetišču Horjul, ki skrbi za zapuščene živali iz številnih slovenskih občin, in Zavodu SVSP, ki izvaja sterilizacija in kastracije nikogaršnjih živali v tujini. Koristno bodo porabili tudi vso hrano in opremo za živali, ki jo bodo prinesli obiskovalci akcije.

 Nekaj posebnega za ljubitelje mačk

Ob 15:00 bo se bo na prizorišču akcije odvijalo kratko predavanje o mačkah. Predavala bo prostovoljka Nataša Lokar, ki ima bogate izkušnje z odlovom prosto živečih mačk in skrbništvom mačjih hišnih ljubljenk.

Ves dan bo potekala nagradna igra za vse, ki bodo prinesli papir ali druge potrebščine, ki jih zbirajo prostovoljci. Na dogodku bo društvena stojnica, kjer je vsak nakup dobrodelen. Prostovoljci bodo odgovarjali na vprašanja o živalih, njihovi oskrbi in zaščiti.

Prinesete lahko star papir, hrano in opremo za živali, ter sanitetni material

Poleg starega papirja lahko v soboto pred Interspar Vič prinesete tudi odeje, rjuhe, brisače, posodice, igrače za mačke, povodce, ovratnice, oprsnice, plenične podloge, mleko za mačje in pasje ovratnice, hrano za pse in mačke, sredstva za zatiranje bolh in klopov, sredstva za zatiranje notranjih zajedavcev, razkužila, rokavice za enkratno uporabo, sanitetni material in zdravila.

Več informacij o akciji najdete na spletnem mestu www.dzzz.si in na Facebook strani Društva za zaščito živali Ljubljana.

Društvo za zaščito živali Ljubljana se že od leta 1999 zavzema za dostojno življenje vseh živali. Člani se osredotočajo predvsem na izobraževanje in osveščanje javnosti, saj verjamejo, da bo le to prineslo dolgoročno izboljšanje življenj živali. Izvajajo izobraževanja za otroke, mladino in odrasle, organizirajo akcije, na dogodkih informirajo ter zbirajo sredstva. Leta 2016 so ustanovili tudi pasjo šolo ZA PSA.

 

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu