Zdravilni chi gong kvalitetno podaljšuje življenje

Chi gong je energijska vadba za posamezne organe, harmonijo telesa, uma in duha.

10. 4. 2014

Kaj je chi gong?

Beseda qi gong je sestavljena iz "qi", kar pomeni energija, biopotencial in besede "gong", ki pomeni aktivnost, delo, ki poizkuša kultivirati. Chi gong je ena od najmočnejših in najučinkovitejših metod samozdravljenja in preventive v današnjem svetu in ena najstarejših oblik energijske telovadbe.

Korenine chi gonga izvirajo iz tradicionalne kitajske medicine, kitajskih borilnih veščin in kitajske filozofije. To je vadba za kultiviranje in uravnovešanje chija oziroma tega, kar imenujemo "notranja življenjska energija". S chi gongom se usklajujejo dihalne tehnike, gibanje, pozornost, koncentracija, zdravljenje in meditacija. Tako se ponovno vzpostavi pretok energije po energetskih poteh v telesu (meridianih).

Velikokrat se nam zgodi, da kljub zadostni prehrani nimamo dovolj energije za kvalitetno vsakdanje življenje. Chi gong je prava energijska vadba, ki stabilizira delovanje notranjih organov, naš razum in pozitivno vpliva na energijski potencial v našem telesu. Ta zvrst vadbe vpliva na naše fizično telo, na našo psiho in na naš energetski potencial. Prek telesnih vaj dosežemo notranje ravnovesje, povečamo energijo v telesu, se pomirimo in zaživimo v harmoniji s samim seboj in našimi bližnjimi.

Brezplačna predstavitev shaolinskega chi gong sistema

Poznamo več različnih chi gong sistemov in ogromno različnih vaj. Chi gong - iz templja SHAOLIN, bo v ZDRAVILNEM CENTRU MEDIN predstavila vaditeljica LINA LO FARO, ki je mednarodno priznana zdravilka tradicionalne kitajske medicine (TKM), specialistka kitajske dietetike, tuinologinja, refleksoterapevtka, s 40 letnimi izkušnjami in usposabljanjem pri svetovno priznanih učiteljih.

Za vse tiste, ki vas zanima in bi radi spoznali zakonitosti tradicionalne kitajske medicine, kako se prehranjevati po tradicionalni kitajski dietetiki in kaj je Chi gong, smo organizirali večer z Lino Lo Faro, ki bo v TOREK, 22. APRILA ob 18:30, v Zdravilnem centru Medin.

Lina bo odkrito delila z nami svoje modrosti. Odgovarjala bo na vaša vprašanja, predstavila bo osnovni tečaj "DO ZDRAVJA S TRADICIONALNO KITAJSKO MEDICINO" in delavnico oziroma vadbo"MEDICINSKI CHI GONG"

Dogodek je brezplačen, vendar se je potrebno prijaviti!

Zdravilni chi gong

Holistični sistem za samozdravljenje - ZDRAVILNI CHI GONG (medicinski chi kung) je kombinacija globokega dihanja, nežnih pravilnih gibov telesa, ki delujejo na naš um in duha. Chi je biopotencial – posrednik, medij, ki povezuje človeka z vsemi stvarmi v univerzumu. Uravnovešenost chi-ja pa spremljamo glede na pet elementov (les, ogenj, zemlja, kovina, voda). Bolezni ali slabo zdravje so znak, da je pretok chi - ja oviran. 

V skladu s kitajsko filozofijo se bolečine in druge zdravstvene težave  zgodijo, ko se energija v telesu nekje zablokira ali jo je premalo. Ko se energija znotraj telesa ne giblje prosto in brez ovir, se zgodita zastoj viška energije ali njen primanjkljaj. Neravnovesje chija se pojavi tudi zaradi poškodb, kirurških posegov, staranja, zaradi jemanja zdravil ali okoljskih vplivov in čustvenih sprememb.

Cilj medicinskega chi gonga je popraviti neravnovesje organov in pretok chija ter s tem omogočiti telesu, da okrepi in očisti notranje organe, imunski sistem, živčni sistem, odpravi stres, lajša bolečine, ureja hormone, sprošča blokade ter globoko zakoreninjena čustva.

3 tipi medicinskega chi gonga:

  • dinamični: energijska vadba 5 organov (jetra, srce, vranica, pljuča, ledvice)
  • statično–meditativni: pomemben za samozdravljenje (dihanje, pozornost, koncentracija)
  • zvočni: vsak od 5 organov ima svoj zvok; z glasom proizvedemo zvok, s katerim postavimo samodiagnozo. Chi gong odpravlja blokade v organih in jih energijsko stabilizira. Poznamo tudi 6. zvok, ki uravnava energijski metabolizem

Zakaj se odločiti za chi gong?

Medicinski chi gong bi lahko primerjali z akupunkturo, saj gre za enaka načela zdravljenja, le tehnika je drugačna. Primeren je za VSE - otroke, starostnike, za ljudi s slabim zdravjem, za zelo občutljive ... Pri vadbi se poudarja pokončno držo in počasno ter enakomerno gibanje. S tem se začnemo bolj zavedati telesa in lahko prepoznavamo ovire, ki nam onemogočajo normalno gibanje.

Med vadbo je poudarek na trebušnem dihanju, ki deluje kot masaža notranjih organov. Tako se izboljša prebava, razbremeni srce, pride do večjega dovajanja kisika v krvnem obtoku, kar izboljša delovanje krvnega in limfnega sistema, uravnava tudi krvni tlak. Qi gong stopnjuje tudi telesno in duševno sposobnost odzivanja in spodbuja delovanje centralnega živčnega sistema, ki vpliva na vse organe v telesu. Vadba prinaša psihično ravnovesje, umirjenost in povečuje zavedanje.

Dodajte v svojo dnevno rutino vadbo chi gong in obogatite vaše življenje, zagotovite si boljše počutje, več energije in več vzdržljivosti. Ohranite svoje zdravje in telo, umirite svoje misli in se povežite s svojo notranjostjo. Chi gong kvalitetno podaljšuje življenje.

V ZDRAVILNEM CENTRU MEDIN z vadbo MEDICINSKEGA CHI GONGA začnemo v soboto, 26. aprila od 9:00 do 13:00 ure in nadaljujemo v torek, 6. maja od 18:00 do 20:00 in četrtek, 22. maja od 18:00 - 20:00.

Več na: www.zcmedin.si

Cena vadbe:

  • •    prvi del: 65€
  • •    drugi del: 65€

Informacije in prijave:

E: info@zcmedin.si

T: 01/513-11-46

M: 051-377-388

Kje: ZC MEDIN, Stegne 21, Ljubljana

Spremljajte nas tudi na Facebooku