7 čaker planeta Zemlje

Zemlja je živ organizem. Njeni pragozdovi, morja, planine in oceani, ki imajo samoohranitveni nagon, so podobni človeškim organom. Na subtilni ravni ima tudi Zemlja čakre: točke posebne energije, ki navdihujejo mnogo svetovnih popotnikov.

Grand Canyon – Arizona, ZDA (foto: Shutterstock) Shutterstock
13. 7. 2014

V iskanju sebe in božanskega v sebi se neredko intuitivno odpravljamo na kraje, ki oddajajo posebne vibracije in jih zato častijo številni duhovni zdravilci. Pričakujemo, da bomo tudi sami na teh točkah našli uteho, da bomo ozdraveli ali da bodo naše molitve uslišane.

Posebno moč jim dajejo močni energetski vozli, ki jih oddaja Zemlja in nas oskrbujejo s čisto življenjsko energijo.

Če želimo biti zdravi in se skozi življenje premikati z lahkoto ter biti sposobni materializirati svoje namere, mora energija v našem telesu svobodno krožiti. Zemljine energetske točke so pri tem velika podpora, saj pomagajo, da se energija v našem telesu sprošča in prodre do najnižjega – zemeljskega – ter se nato spet vrne k najvišjemu – božanskemu. Zaradi tega so energetski vozli hkrati tudi nekakšne stopnice do božanskosti.

Če na katerem od teh mest pošljemo namero božanskemu, izrazimo svojo molitev ali prosimo za milost, je velika verjetnost, da se nam bo to tudi uresničilo.

Vsaka ideja, misel ali namera, odposlana na teh točkah, dobi močan energetski pomen, najpogosteje pa se tudi kreira z veliko lahkotnostjo. Starodavni modreci so to vedeli, zato so številna verska središča nastala prav na takih mestih, kar je tudi omogočilo razvoj religijam. Prav tako kot ima naše telo sedem energetskih centrov, od katerih ima vsak svojo specifično funkcijo, je tudi na zemeljski obli sedem glavnih energetskih središč.

Čeprav so med strokovnjaki določena razhajanja glede teh subtilnih zemeljskih energij, se jih večina vendarle strinja o glavnih energijskih centrih.

1. Grand Canyon – Arizona, ZDA

Področje prvega energetskega centra naseljuje indijansko pleme Hopi, kar pomeni 'miroljubni'. Ta center je nasproti planine Kailash na Tibetu, ki je sedmi energetski center.

Zanimivo je, da imata indijanska in tibetanska kultura veliko skupnega, podobna sta celo jezika in obstaja tudi verovanje, da oboji izvirajo iz istega plemena. Ta dva centra, ki tvorita korenski in kronski del, sta vez med zemeljskim in nebeškim principom. Skozi to vez dobivajo naše ideje božansko podporo pri uresničevanju.

Grand Canyon – Arizona, ZDA

2. Machu Picchu – Peru

Ta kraj nosi tudi ime 'izgubljeno mesto Inkov', reka, ki teče v dolini pod planino, pa je glavni izvir reke Amazonke, ki z vodo prinaša Zemlji življenje.

Mesto je nastalo že okoli leta 1300, a je ostalo skrito vse do leta 1911. Obstajajo teorije, da je bilo zapuščeno in pozabljeno 400 let, preden so si ga pokorili Španci. S to točko povezujemo drugi center – center seksualnosti in stvaritve življenja.

Machu Picchu – Peru

3. Urulu – Avstralija

Za avstralske Aborigine je Urulu sveta gora, saj verujejo, da so na njej uslišane prenekatere njihove molitve.

Urulu je največji kamniti monolit na svetu, imenovan tudi 'kameni hrib', in je del nacionalnega parka Kata Tjuta. Verjame se, da daje ravnotežje osebnosti in jo krepi. Osebnost se namreč v telesu povezuje s tretjim centrom.

Urulu – Avstralija

4. Glastonbury Tor – Anglija

Dobesedni prevod besede 'tor' iz keltščine pomeni 'stožčast hrib', z njim pa so povezane številne keltske in druidske legende ter legende o kralju Arturju.

Obstaja verovanje, da je bil na tem območju Avalon, otok iz legende o kralju Arturju. To je osrednji energetski vozel, ki vpliva na vse druge centre. V telesu ima to vlogo srce, in kadar je to odprto, oddaja močno torzijsko polje, ki zdravi tudi najhujša obolenja.

Glastonbury Tor – Anglija

5. Piramide v Gizi – Egipt

Center starodavne egiptovske civilizacije je nedaleč od Kaira. Giza je bila nekoč ničti meridijan, referenčna točka za določanje geografske dolžine, katere začetna točka je bila Keopsova piramida.

Mnogo jih meni, da je močan energetski vozel tudi gora Sinaj, pomembno krščansko mesto. V telesu se povezuje z grlom ter je središče komunikacije in naših odločitev.

Piramide v Gizi – Egipt

6. Gora Fuji – Japonska

Gre za enega glavnih navdihov japonske umetnosti. Kot poosebljanje čiste svetosti je osrednji kraj japonskih mojstrov zena, ki na njej meditirajo. V telesu je povezana s šestim centrom – centrom tretjega očesa –, ki nam omogoča, da stvari vidimo jasneje, kar se doseže skozi meditacijo.

Gora Fuji – Japonska

7. Gora Kailash – Tibet

Ta himalajski vrh je krona sveta. Svet je tako za budiste, hinduiste kot džainiste, vir navdiha in mesto iskanja pa je tudi za številne zahodnjake, iskalce alternativnih življenjskih in duhovnih rešitev.

Tibet se povezuje z življenjem indijskega svetnika Mahavatara Babajija. V telesu je povezan s sedmim – kronskim – centrom, ki je naša neposredna vez z božanskim.

Gora Kailash – Tibet

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri