Čarobnost simbolov za srečo

Zdravje, sreča v ljubezni, uspeh v službi – skoraj vsak drugi človek verjame v pozitivno moč talismanov. Že v najzgodnejši zgodovini človeštva so se ljudje krasili s simboli, ki so obljubljali blagoslovitev. Včasih so bili ti simboli zobje ali kremplji lovskega plena, danes pa je to lep nakit. Obeski, ki niso le lepi, ampak nam tudi koristijo na čisto poseben – in oseben – način.

Čarobnost simbolov za srečo (foto: Action press/F. Kräling, Adolph press/NIK, Christ, dpa, Gettyimages, Mauritius/age fotostock/Mitterer, Reflex/Abaca, Stills-Online, Ullstein-KPA, Zefa/A. Seifert/J. Westrich) Action press/F. Kräling, Adolph press/NIK, Christ, dpa, Gettyimages, Mauritius/age fotostock/Mitterer, Reflex/Abaca, Stills-Online, Ullstein-KPA, Zefa/A. Seifert/J. Westrich
10. 1. 2015

Duševno razsvetljenje

Duševno razsvetljenje Odkar ljudje mislijo, je sonce simbol za veliko, univerzalno toploto, ki nikoli ne usahne. Indijci so ga vedno častili za svetlobo, ki se vrača vsak dan in s tem preganja tudi duševno temo. Če ga nosimo kot obesek, nam menda podarja dobrodejno energijo in razsvetljuje žalostne misli.

Pekoč zmagovalec

Pekoč zmagovalecMajhni, rdeči stroki feferonov po nekaterih prepričanjih ne segrejejo le želodcev. Italijani verjamejo, da so dobri za srečo in da naj bi v sebi nosili močne sile. Pogosto se zgodi, da si italijanski hazarderji s to magično začimbo zdrgnejo roke, preden vržejo kocke.

Zvesti spremljevalci

Talisman: Zvesti spremljevalciŽe Aristotel (348-322 p. n. š.) je verjel, da imajo roke močno simbolično vrednost: "Roke so orodje orodij." Ena sama roka predstavlja moč in vladavino. Sklenjeni roki pa so simbol ljubezni. Pomenijo združitev, prijateljstvo, zvestobo in povezanost.


Sveti hrošč

Talisman: Sveti hroščZa stare Egipčane skarabej (drugo poimenovanje je govnač) simbolizira ustvarjalno silo. Rečeno je, da varuje živeče pred smrtjo in da jim daje novo življenje po smrti. Njegove skrivnostne sile naj bi podpirale tudi moč spočetja, modrost in prenovitev. Nosimo ga okoli vratu, kot prstan ali kot zapestnico, lastniku pa naj bi podarjal predvsem pogum in moč.

Zaščitni krog

Talisman: Zaščitni krogKrog pi je najstarejši zaščitni simbol Kitajcev. Prvi krogi so se na Kitajskem pojavili že v četrtem stoletju pred našim štetjem. Po nekaterih izročilih naj ne bi prinašali le sreče, ampak naj bi tudi svarili pred grozečo nevarnostjo, tako da počijo.

 

Magnet sreče

Magnet sreče

Budisti že 2500 let nosijo svojega boga pri sebi v obliki amuleta. Ta naj bi jih varoval pred nenadno smrtjo, poleg tega pa naj bi prinašal srečo. Ta simbol razvedri, prebuja veselje do življenja in ščiti pred vsakodnevnimi nevarnostmi. Poleg tega Buda v svoj debeli trebuh vsrka vse naše skrbi.

 

Žvenkljajoč uspeh

Talisman: Žvenkljajoč uspehNa Kitajskem velja kovanec za klasičen simbol povečevanja sreče in blaginje. Če jih obesijo na vrata, naj bi ti kovanci poskrbeli za to, da v hiši nikoli ne zmanjka denarja. V denarnici ali okoli vratu prinašajo finančen uspeh, ščitijo že obstoječe bogastvo in spodbujajo poklicno kariero.

Veliko razkošje

Talisman: Veliko razkošjeRibi se po kitajsko reče 'ju' in poimenovanje ima enako glasovno podobo kot beseda za izobilje. Zato velja riba za simbol bogastva in uspeha pa tudi plodnosti. Potemtakem ne prinaša le denarnega, ampak tudi otroški blagoslov. Ljudem, ki pri sebi nosijo ribe, ne bi smelo nič manjkati. Od vsega naj bi celo imel veliko preveč.

Magični zapeljevalec

Talisman: Magični zapeljevalecAmulet Venere je mogočen ljubezenski talisman. Ljudje ga nosijo, da bi pridobili ljubezen izbranke ali izbranca, da bi povečali lastno privlačnost in da sklenejo nova prijateljstva. Zaljubljeni si ga podarijo kot znak naklonjenosti. Poleg tega je to tudi zaščitni amulet proti zavisti in ljubosumju.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri